Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Milliardemisjon på plass - Fredriksen spytter inn 750 mill.

Bankene og obligasjonseierne slipper gjeldskonvertering når Golden Ocean restruktureres. Aksjonærene sitter imidlertid igjen med 30 prosent når 1,7 milliarder kroner er hentet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): - I Athen snakket jeg med en reder som fortalte at bankene hadde stukket av med hele tørrlastflåten. Han lurte på hvilke tørrlastaksjer han skulle eie for å være med når markedet snur, sier Herman Hildan, shippinganalytiker i Clarksons Platou, til Finansavisen.

Han hadde ikke mer enn landet fra shippingkonferansen i Athen, før John Fredriksens tørrlastrederi Golden Ocean torsdag var første mann ut i restruktureringsbølgen.

- Dette er nok bare starten på en rekke emisjoner som vil komme. Rederne taper penger for hver dag som går, og på ett eller annet tidspunkt har de ikke lenger noe valg, sier Hildan til Finansavisen.

Sammen med Arctic Securities, DNB Markets, Nordea Markets og Danske Bank, jobbet Clarksons Platou med den lenge forventede restrukturering av Golden Ocean.

Bankene hadde på forhånd gått med på avdragsfrihet frem til september 2018, og at lånekravene endres og slettes med tilførselen av 200 millioner dollar, eller 1,7 milliarder kroner, i ny egenkapital. Fredag melder selskapet at den rettede emisjonen er i boks.

Golden Ocean vil utstede 343.684.000 nye aksjer til kurs 5,00 kroner per aksje.

John Fredriksen-kontrollerte Hemen Holding har blitt tildelt 158 millioner nye aksjer i emisjonen, og er nå oppe i 232.436.122 aksjer, tilsvarende 45 prosent av selskapet.

Les mer herher og her.

Flere nyheter Golden Ocean tapte nesten 600 mill. - Det er ikke noen lys i sikte for tørrbulk Åpner bøkene før milliardemisjonen