Milliarder i underskudd for Storebrand

Finanskrisen har tvunget selskapet til store nedskrivninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsikringsselskapet Storebrand hadde et konsernresultat før skatt på minus 3,8 milliarder kroner i tredje kvartal. Finanskrisen har tvunget selskapet til å gjennomføre store nedskrivninger.

- Storebrands kvartalsresultatet er preget av situasjonen på finansmarkedet, noe som gir meget svake finansresultater i Storebrand Livsforsikring og SPP. Kapitalsituasjonen i Storebrand er likevel tilfredsstillende, og vår konkurransekraft og markedsposisjon er god, sier konsernsjef Idar Kreutzer i Storebrand i en melding.

Resultatet i virksomheten er sterkt påvirket av finanskrisen. Kraftige risikoreduserende tiltak er gjennomført i tredje kvartal. Blant annet har selskapets egenkapital blitt belastet for å dekke kundenes avkastningsgaranti.

Storebrand har også nedskrevet verdien av immaterielle eiendeler i det oppkjøpte selskapet SPP med 2,5 milliarder kroner.

Storebrand Bank har i oktober hentet inn ytterligere 1,25 milliarder kroner ved å utstede obligasjonslån med fortrinnsrett i det norske markedet.

Selskapet melder om en likviditetssituasjon som skal være tilfredsstillende. Kapitaldekningen var ved utgangen av kvartalet på 10,7 prosent med en kjernekapitaldekning på 8,0 prosent.

(NTB)

DÅRLIGE TIDER: Storebrand har et underskudd på 3,8 milliarder kroner i tredje kvartal. Foto: Scanpix
DÅRLIGE TIDER: Storebrand har et underskudd på 3,8 milliarder kroner i tredje kvartal. Foto: Scanpix Vis mer