TRAPPER OPP:  David Cameron og Storbritannia spytter store penger inn i forsvaret. Det betyr fornyede ressurser i kampen mot IS: Foto: ANDY RAIN/EPA
TRAPPER OPP: David Cameron og Storbritannia spytter store penger inn i forsvaret. Det betyr fornyede ressurser i kampen mot IS: Foto: ANDY RAIN/EPAVis mer

Milliarder inn i det britiske forsvaret - Skal angripe IS med droner, supersoldater og spionfly

- Som statsminister kommer jeg alltid til å sette vår nasjonale sikkerhet først, sier David Cameron.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke bekreftet Storbritannias statssekretær, George Osborne, at Storbritannias forsvarsbudsjett kommer til å stige med et halvt prosent årlig frem til 2021.

- Som statsminister kommer jeg alltid til å sette vår nasjonale sikkerhet først. Derfor kommer vi til å bruke 2 prosent av vårt bruttonasjonalprodukt (BNP) på forsvaret, skal statsminister David Cameron i dag annonsere ifølge The Telegraph.

Økt forsvarsbudsjett Det ekstra forsvarsbudsjettet vil bli brukt til en opptrapping mot den militante gruppen IS, skriver The Telegraph, i form av en storstilt anskaffelse av droner og spionfly, samt til å styrke spesialstyrkene (SAS).

Ifølge avisen kommer planene til å bli annonsert av statsminister David Cameron i løpet av mandagen. Telegraph skriver at mye av pengene, som skal dreie seg om to og en halv milliard pund per år, skal deles mellom forsvaret og etterretning.

- Nå som vi vet hva vi har å bruke, må vi finne ut hvordan vi skal bruke det. Jeg har spurt forsvarsdepartementet om å spesifikt se på hva vi kan gjøre for å bekjempe IS og islamistisk ekstremisme, står det i talen til Cameron.

Kommer etter terrorangrep Det økte budsjettet til Storbritannias forsvar er i tråd med NATOs ønske om at medlemslandene deres skal bruke 2 prosent av BNP på forsvarsanliggender, og kommer etter en lang rekke droneangrep mot IS sine stillinger i Irak og Syria.

For Storbritannias del pekte militsen seg ytterligere ut som fiende da 38 turister - deriblant 30 briter - ble drept i Tunisia i slutten av forrige måned.