<strong> Soper inn milliarder:</strong>  Øverst fra venstre: Olav Thon, Odd Reitan, Petter Varner, Trond Mohn, Johan Johannson og Johan H. Andresen. Foto: Finansavisen
Soper inn milliarder: Øverst fra venstre: Olav Thon, Odd Reitan, Petter Varner, Trond Mohn, Johan Johannson og Johan H. Andresen. Foto: Finansavisen Vis mer

Milliardfamiliene som håver inn hvert eneste år

Fellesnevneren for disse seks familiene er at de har klart å skape forretningslokomotiver som skuffer inn mer enn 1 milliard kroner i året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Finansavisen): Mange av de store børsnoterte selskapene i Norge tjener mye, noen klarer ett godt år her og der, men Finansavisens seks utvalgte blir milliardærer på nytt hvert eneste år.

- Dette er en skikkelig juvel, sa Alfa Laval-sjef Lars Renström til Finansavisen etter å ha kjøpt familien Mohns selskap for 13 milliarder kroner.

I kjølvannet har de havnet i en familiefeide uten sidestykke, men de har tross alt muligheten til å investere smart og fortsatt tjene minst 1 milliard kroner i året.

Johan H. Andresens Ferd gjør det også skarpt. Han hevder at det er de lange linjene som opptar ham, og uttrykte glede over at den verdijusterte egenkapitalen er økt med 18 milliarder kroner til 24,3 milliarder.

Tjener stort på dagligvare NorgesGruppen er landets desidert største dagligvaregruppering, og eies med rundt 70 prosent av den mediesky Johan Johannson og hans familie. Resultatene i konsernet øker pent for hvert år. I fjor tjente de 2,4 milliarder før skatt, og de siste fem årene har konsernet ifølge Finansavisen et samlet resultat før skatt på 10,3 milliarder kroner.

Den trønderske Reitangruppen ligger ikke langt unna. Med lavpriskonseptet Rema 1000 har familien festet grepet om dagligvaremarkedet i Norge og i Danmark. Resultatveksten hos Reitan er brattere enn hos NorgesGruppen, og i fjor slo de erkekonkurrenten med et resultat før skatt på 2,6 milliarder kroner. Samlet de siste fem årene har colonialmajor Reitan og sønner et resultat før skatt på 9,7 milliarder kroner.

Klær og hotell Varner-Gruppen, med brødrene Petter, Marius og Joakim på eiersiden har stort sett lagt minst 1 milliard kroner på bordet hvert eneste år i klesimperiet.

I fjor endte resultatet på 1,3 milliarder kroner. De siste fem årene har de tre brødrene tjent 5,9 milliarder kroner før skatt, skriver Finansavisen.

Olav Thon har gjort det meste alene, men det er blitt mye penger likefullt. De siste årene har resultatet før skatt ligget rundt 1,5 milliarder kroner.

Flere nyheter Opp for Kjos, Røkke og Hagen - ned for Fredriksen
Kiwi og Rema krangler om hvem som er billigst
Reitan jr utløste razziaen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer