Tar storgevinst:  Investor Christian Ringens har gjort en solid investering i hotellselskapet Pandox. Foto: Jacques Hvistendahl
Tar storgevinst: Investor Christian Ringens har gjort en solid investering i hotellselskapet Pandox. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Milliardgevinst på hoteller

Christian Ringnes og Sundt kjøpte hotellselskapet Pandox av børs for 2,7 milliarder. 11 år senere går de tilbake på børs og selger med egenkapitalverdier på 12 milliarder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Børsnoteringen vil primært skje som et nedsalg fra dagens eiere. Men vi kommer fortsatt til å være store eiere i Pandox med eierandel på over 50 prosent, sier Christian Ringnes til Finansavisen.

Han er styreleder i Pandox og eier 50 prosent av selskapet gjennom Eiendomsspar. Den andre halvparten eies av Sundt-arvingene.

Sammen kjøpte de Pandox av børs høsten 2003 og vinteren 2004 for 2,7 milliarder kroner. Siden har selskapet kjøpt og solgt. Nå har de eiendomsverdier for 27 milliarder kroner og gjeld på 15. Egenkapitalverdien er med andre ord mellom 4 og 5 ganger så høy som for 11 år siden.

- Det er delt ut utbytter og puttet inn penger i mellomtiden, så det er ikke så lett å si hva gevinsten er. Men det jeg kan si er at det har åpenbart vært en veldig god investering, sier Ringnes til Finansavisen.

Selskapet er i en tidlig fase og arbeider med valg av meglerhus til børsnoteringen. Ringnes vil imidlertid ikke utelukke at noteringen som er tenkt på Nasdaq Stockholm kan komme til å skje allerede før sommeren.

Ringnes har merket seg at eiendom prises godt - særlig i Sverige.

- I Norge priser man eiendom til substans. I Sverige prises eiendom over substans, sier Ringnes som ikke vil spekulere hva selskapet vil bli priset til i forbindelse med børsnoteringen.

Da Ringnes og Sundt gikk inn hadde selskapet en eiendomsportefølje på 6 milliarder kroner. Den er økt til 27 milliarder ved utgangen av 2014.