SKANDALE: 14 helikoptre av typen NH-90 ble bestilt for åtte år siden, og ingen kan si når de kommer til å bli levert. Milliardordren betegnes som en skandale innad i Forsvaret.
Foto Terje Bendiksby / SCANPIX
SKANDALE: 14 helikoptre av typen NH-90 ble bestilt for åtte år siden, og ingen kan si når de kommer til å bli levert. Milliardordren betegnes som en skandale innad i Forsvaret. Foto Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

Milliardkjøp av helikopter trekker ut

Brukte 5,7 milliarder i 2001, vet fortsatt ikke når 14 helikoptre vil bli levert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Luftforsvaret bestilte 14 nye maritime helikoptre av typen NH-90 til 5,7 milliarder kroner i 2001. Åtte år senere kan ingen si når det første kommer til å bli levert.

Både innenfor og utenfor Forsvaret betegnes milliardordren som en skandale.

Da bestillingen ble sendt til den flernasjonale produsenten NHI Industries i 2001, het det at det første av de nye helikoptrene skulle komme til sin nye base på Sola flystasjon før jul i 2004.

I dag kan ingen si når det kommer til å skje, skriver Stavanger Aftenblad.

Oberst Nils Frøisland som er sjef for 134. luftving på Sola flystasjon, sier at mange land er rammet av forsinkelsene, som ikke kan lastes Forsvaret i Norge.

Konsekvensen for Norge er ifølge Offisersbladet at Kystvaktens gamle og nedslitte Lynx-helikoptre stadig må gjennomgå kostbare levetidsforlengelser for fortsatt å være i flydyktig stand.

(NTB)