+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Milliardkonsern angriper kritikere av barnehagekjeder

Sjefen i det svenske milliardkonsernet bak barnehagekjeden Espira går til frontalangrep på venstresida.

- BLIR LETT RYKTER: Vi har kanskje ikke vært flinke nok til å snakke med medier, med politikerne, og da blir det lett rykter. Et slikt rykte er at man flytter penger fra Norge, sier toppsjef Marcus Strömberg i Espira-kjedens eier, det svenske, børsnoterte milliardkonsernet AcadeMedia. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
- BLIR LETT RYKTER: Vi har kanskje ikke vært flinke nok til å snakke med medier, med politikerne, og da blir det lett rykter. Et slikt rykte er at man flytter penger fra Norge, sier toppsjef Marcus Strömberg i Espira-kjedens eier, det svenske, børsnoterte milliardkonsernet AcadeMedia. Foto: Kristin Svorte/DagbladetVis mer

I gjengen som leker med byggeklosser i en barnehage i tjukkeste Oslo er det én som skiller seg ut. Han snakker svensk og er mye høyere enn de andre.

- De holdt på med byggeklosser, så da tok jeg sjansen og kastet meg med, forklarer Marcus Strömberg (51).

Den smilende, entusiastiske mannen er toppsjef i svenske, børsnoterte AcadeMedia, eieren av Espira-kjeden med 101 barnehager. Kjeden er en av de fire store, som til sammen eier cirka 600 av landets 3000 private barnehager.

- Politisk spill

Strömberg må la kompisene leke videre alene, og blir med følget av ledere i Espira-kjeden som sammen med Dagbladet beveger seg mot et møterom.

Bare en halvtime senere skal han vise Dagbladet en annen side av seg selv - og smelle til mot partiene til venstre som kritiserer privateide barnehager.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.