Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Milliardnederlag for Hagen

Stein Erik Hagen må nøye seg med noen milliarder mindre for sine ICA-aksjer enn han hadde regnet med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hagen, som er blant Norges ti rikeste og i 2003 hadde en likningsformue på 850 millioner kroner, led nederlag i striden om verdien på sin 20 prosents eierandel i ICA.

Skjønnsretten i Stockholm avviste i går hans krav på 10 milliarder, og avgjorde at premien på aksjen i tillegg til basisverdien skal være 49,56 prosent. Det er helt i tråd med det ICAs eksperter har satt premien til.

-  Ikke medhold

-  Dommen innebærer at Canica ikke har fått medhold i sitt krav om at premien skulle være høyere. Canica tar voldgiftsrettens dom til etterretning, lyder den knappe pressemeldingen fra administrerende direktør Nils Selte i Canica. Hagen selv vil ikke kommentere rettsavgjørelsen.

Hagen har siden i vår kranglet med ICA-partnerne Ahold og ICA Förbundet om verdien på eierandelen. Hagen har hele tida hevdet at den opprinnelige aksjonæravtalen gir ham rett til en høyere prispremie på aksjene enn det partnerne har vært villig til å betale. Hagen har krevd 10,1 mrd. svenske kroner. Ahold har antydet rundt 7,1 mrd. kroner.

Ut av kjeden

Partene har ennå ikke blitt enige om den fulle verdien på aksjene til Hagen. Matvarekjempen ICA er ikke børsnotert. En uavhengig investeringsbank er satt til å vurdere selskapets verdi. Når prisen blir avklart, skal Ahold kjøpe Hagens 20 prosent av ICA. Halvparten av denne aksjeposten skal så selges videre til ICA Förbundet slik at svenskene blir sittende med en eierandel på 40 prosent og Ahold med 60 prosent.

I STRID: Stein Erik Hagen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media