Milliardoppkjøp av Norske Skog

Norske Skog kjøper to papirfabrikker fra det tyske selskapet Haindl for 8,7 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske papirprodusenten overtar sammen med finske UPM Kymmene det tyske selskapet Haindl. Norske Skog kjøper to fabrikker i Walsum i Tyskland og Parenco i Nederland. Fabrikkene har en samlet kapasitet på 869.000 tonn papir i året.

- Med dette oppkjøpet fortsetter vi vår ekspansjon innenfor kjerneområdet treholdig trykkpapir, sier konsernsjef Jan Reinås i en pressemelding fra Norske Skog.

Norske Skog er verdens nest største produsent av avispapir, og den tredje største innenfor publikasjonspapir. Med de to nye fabrikkene i selskapet vil Norske Skog-konsernet ha 24 fabrikker i 15 land på fem kontinenter.

Handelen finansieres gjennom en egenkapitalemisjon på 3,2 milliarder kroner, ved kontantstrøm fra driften av fabrikkene og ved banklån fra åtte banker. Norske Skog regner imidlertid med en årlig gevinst på 350 millioner kroner de to første årene etter oppkjøpet, melder NTB.

Oppkjøpet må godkjennes av Konkurransetilsynet, og vil sannsynlig være gjennomført i løpet av 2. halvår i 2001. De fire andre fabrikkene som Haindl eier i dag blir overtatt til finske UPM Kymmene.

OPPKJØP: Konsernsjef Jan Reinås melder at Norske Skog kjøper opp to fabrikker i Tyskland og Nederland til en sum av 8,7 milliarder kroner.

Foto: SCANPIX

per.steinar.moen@dagbladet.no