I TRØBBEL: Bilmerket Porsche er populær advokatmat. Selskapet er nå saksøkt for milliarder. Bildet viser en Panamera Turbo S, 550 hk, til nesten tre  millioner kroner. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
I TRØBBEL: Bilmerket Porsche er populær advokatmat. Selskapet er nå saksøkt for milliarder. Bildet viser en Panamera Turbo S, 550 hk, til nesten tre millioner kroner. Foto: Håkon Eikesdal/DagbladetVis mer

Milliardsøksmål mot Porsche

- Anklagene er ubegrunnet og vi avviser dem, sier talsmann for bilmerket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Porsche ble fredag saksøkt av en gruppe investeringsfond. Angivelig for tap som bilmerket påførte gruppen etter sitt mislykkede forsøk på å overta Volkswagen i 2008.

Bilmerket saksøkes for 2,6 milliarder euro - rundt 20 milliarder kroner.

- Anklagene er ubegrunnet og vi avviser dem, sier en talsmann for Porsche til Bloomberg.

Han understreker at selskapet ikke kan kommentere saken ytterligere før de har mottatt søksmålet.

Utsatt sammenslåing Investorene har også tatt ut et søksmål mot tre styremedlemmer i Volkswagen.

Porsche og Volkswagen ble i 2009 enige om en sammenslåing etter at Porsche pådro seg en gjeld på over 10 milliarder euro etter det mislykkede forsøket på å overta Volkswagen i 2008. Porsche prøvde å manipulere aksjemarkedet.

Fusjonen mellom de to er ikke i mål da rettstvister effektivt bremser denne sammenslåingen. Volkswagen ønsker ikke bli holdt ansvarlig for eventuelle søksmål som følge av Porsches påståtte triksing.

Nådde ikke målet Fusjonsplanene mellom Porsche og Volkswagen er flere år gamle. I 2005 kjøpte Porsche en aksjepost i Volkswagen for å forhindre et fiendtlig oppkjøp fra sistnevnte, og i 2008 endte det med at Porsche prøvde å ta over Volkswagen.

Den opprinnelige planen fra styret i Volkswagen var at fusjonen mellom de to skulle fullføres i løpet av 2011.