Milliardstøtten fra EU i boks for Skanled

Tross innledende kjekling sikres 1,3 milliarder kroner til gassrør utenfor norskekysten.

FÅR PENGER: Direktør Thor Otto Lohne i Gassco får milliardstøtte fra EU for å bygge gassrør utenfor norskekysten. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
FÅR PENGER: Direktør Thor Otto Lohne i Gassco får milliardstøtte fra EU for å bygge gassrør utenfor norskekysten. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tross innledende kjekling ble EUs toppledere enige om en stimuleringspakke som i stor grad sikrer 1,3 milliarder kroner til gassrøret Skanled utenfor norskekysten.

Den omstridte pakken på til sammen 5 milliarder euro, om lag 43 milliarder kroner, ble banket på EU-toppmøtet i Brussel torsdag kveld, tross opprinnelig motstand fra EU-tungvekteren Tyskland.

Dermed kan Gassco-direktør Thor Otto Lohne puste lettet ut. Han legger ikke skjul på at 1,3 milliarder kroner i støtte fra EU til det rundt 10,5 milliarder dyre prosjektet vil komme godt med.

- Det er hyggelig at prosjektet blir vurdert til å være viktig til å få en bedre flyt på energistrømmene i Europa. Det er også hyggelig for muligheten til å realisere prosjektet, sier Lohne til NTB.

Riktignok innebærer kompromisset inngått torsdag kveld at penger som blir utbetalt, må brukes innen utgangen av 2010. For Skanled kan denne tidsfristen skape problemer. En investeringsbeslutning er planlagt ved utgangen av 2009, slik at kontrakter kan inngås i 2010, men det er avhengig av at tilstrekkelig antall kontrakter blir inngått med det første.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer