Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Russ i bråk:

- Millimeter fra å bli drept

Faren til tenåringen er glad for at han overlevde voldshendelse på den greske øya Ios.

RUSS I BRÅK: Den fornærmede skal ha blitt stukket i halsen med en knust glassflaske. Hendelsen skjedde på den greske øya Ios. Foto: Geir Bølstad
RUSS I BRÅK: Den fornærmede skal ha blitt stukket i halsen med en knust glassflaske. Hendelsen skjedde på den greske øya Ios. Foto: Geir Bølstad Vis mer

En norsk tenåring er siktet for drapsforsøk etter en voldshendelse på den greske øya Ios. De involverte kommer begge fra østlandsområdet. Gresk politi bekrefter overfor VG at de etterforsker saken.

- En mann er arrestert og siktet for drapsforsøk, sier pressetalsperson i gresk politi, Theodoros Chronopoulos, til VG, som først omtalte saken.

Ifølge Chronopoulos skal siktede ha forsøkt å slå en annen mann med ei flaske. Hendelsen skal ha skjedd natt til mandag, samme dag som begge skal ha ankommet øya.

Stukket i halsen

Den innlagte 18-åringens far sier til Dagbladet at det har vært en lang dag, men at det nå virker som ting er under kontroll. Sønnen hans er lagt inn på sykehuset i Aten og blir tatt vare på.

- Han ble sendt dit med båt i følge med en kamerat og lege. Han har vært svært heldig, og ser ut til å komme fra det uten varige men. Men han ble stukket i halsen med ei knust flaske, og har vært bare millimeter unna å bli drept fordi kuttet var svært nær hovedpulsåra, sier faren til den skadde russen fra østlandsområdet.

Han legger til at de har god oversikt over hva som har skjedd i forkant av voldshendelsen, men han ønsker ikke å gå inn på detaljene av hensyn til de involverte.

Familien venter nå på oppdatering i kveld, og håper at sønnen deres kommer fort hjem. Han roser også selskapet Life is a beachparty, som arrangerer russeturer til Ios.

- De har vært veldig dyktige og behjelpelige. Hendelsen skjedde ikke på arrangementet deres, men de har likevel gjort det de kan for å bistå oss, sier faren

Ble provosert

Den siktedes advokat, Kim Gerdts i Advokatfirmaet Rogstad, sier til Dagbladet at han ikke har oversikt over alle detaljer i saken, men at klienten hans ble provosert:

- Fornærmede provoserte og la opp til dette, da blir det konfrontasjon og slagsmål, sier han.

Ifølge han kunne utfallet gått andre veien:

- Fornærmede har blitt påført skader, men i denne sammenhengen er det tilfeldig hvem som blir fornærmet og hvem som blir gjerningsperson, sier han.

De to involverte skal ifølge advokaten kjenne til hverandre fra før, og ha et anstrengt forhold fra tidligere.

- Jeg oppfatter det sånn at de har hatt et konfliktfylt forhold, som er litt av grunnen til at dette oppsto, sier Gerdts.

Ikke russebråk

Advokaten forteller at de to er på Ios i Hellas på et event sammen med neste års russ, men at hendelsen ikke har noe med det å gjøre. Det samme sier et familiemedlem av fornærmede til lokalavisa Budstikka.

- Det har ingenting med russ, russetur eller Ios å gjøre, og kunne like godt skjedd her hjemme.

Den siktede mannen sitter nå i arresten på øya Naxos, ifølge Gerdts. Det er ukjent om det var flere involvert i hendelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media