Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Million-bonus til ansatte kan gå foran kommunenes krav

- Kommunene er uprioriterte kreditorer, sier bostyrer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Advokat Jon Skjørshammer er oppnevnt til bostyrer i konkursboet til Terra Securities, og avholdt i dag pressekonferanse.

Han sier at bostyrer har ubekreftete opplysninger om at ansatte har flere hundre millioner kroner i bonuskrav.

- Lønnskrav, skatter og avgifter har førsteprioritert. Deretter skal boet fordels likt mellom de ulike kreditorene. Kommunene har ikke førsteprioritert, sa Skjørshammer under pressekonferansen.

500 mill. i kommunekrav
Dermed risikerer kommune å komme bak de ansattes bonuskrav, dersom disse vurderes å kunne regnes som lønn.  Det vil være avghengig av hvordan bonusavtalene er formulert, forklarte Selmer-advokatene.

- Ut fra regnskapspostene ser det ut som det er rundt 200 millioner kroner i likvide midler, sa Skjørshammer. Han fortalte at selskapet hadde 601 millioner i gjeld, hvor av hele 500 millioner er relatert til kommunenes krav.

Nå arbeider bostyrer og hans samarbeidspartnere på spreng med å avslutte løpende transaksjoner, begrense tap og sikre verdier etter Terra Securities´ fall.

Kritiserte styret

Bostyrer Jon Skjørshammer startet pressekonferansen med lite tilslørt kritikk av styret i Terra Securities. Han stilte spørsmål om avviklingen av selskapet er i henhold til kravene i lovverket.

- Fra boets side, hadde vi forventet en større grad av planlegging av avvikling. Vi er noe overrasket over hva vi kom til da konkurs var åpnet, uttalte Skjørshammer.

Million-bonus til ansatte kan gå foran kommunenes krav

- Investorer kan sove godt

Direktør Tom Kolvig, Verdipapirsentralen, sier at Terra Securities har 2500 investorer i sin portefølje.

- Investorer som har handlet i Terra gjennom VTS-systemet kan sove godt. At en handel faller betyr ikke tap av penger, sa Kolvig under pressekonferansen.

STOR JOBB: Advokat 
Jon Skjørshammer i advokatfirmaet Selmer er oppnevnt som bostyrer etter konkursen til Terra Securities. Advokat Dag Erik Rasmussen i Selmer (t.h) deltar også i det store arbeidet. Foto: SCANPIX
STOR JOBB: Advokat Jon Skjørshammer i advokatfirmaet Selmer er oppnevnt som bostyrer etter konkursen til Terra Securities. Advokat Dag Erik Rasmussen i Selmer (t.h) deltar også i det store arbeidet. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling