VURDERER SIKKERHETEN: Hamar kommune vil neste uke møtes for å vurdere om det er behov for ytterligere sikkerhetstiltak rundt stupetårnet, får Dagbladet opplyst. Bildet er fra fjorårets åpningen av tårnet , som det dyreste stupeanlegget i Norge.  Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
VURDERER SIKKERHETEN: Hamar kommune vil neste uke møtes for å vurdere om det er behov for ytterligere sikkerhetstiltak rundt stupetårnet, får Dagbladet opplyst. Bildet er fra fjorårets åpningen av tårnet , som det dyreste stupeanlegget i Norge.  Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Million-stupetårnet på Hamar blir enda dyrere etter «flere hendelser» i sommer

Vurderer ytterligere sikkerhetstiltak for 150 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter sju års arbeid ble stupetårnet i Hamar åpnet i fjor sommer. Tårnet, som opprinnelig skulle koste 1,5 millioner kroner endte opp med en prislapp på over 23 millioner.

Nå virker det som at det påkostede tårnet blir enda dyrere. Hamar Arbeiderblad skriver at det etter flere hendelser ved tårnet nå er iverksatt nye sikkerhetstiltak.

Møte neste uke

Fungerende sjef i teknisk drift og utbygging i Hamar kommune, Arne Arnesen bekrefter dette overfor Dagbladet.

- Vi har fått rapporter om at enkelte har skåret seg på beslagene nederst på tårnet, og monterte derfor i forgårs en syntetisk list som både beskytter mot den skarpe kanten og er god å holde seg fast i, sier Arnesen til Dagbladet.

Han anslår dette arbeidet til å koste mellom 10 000 og 15 000 kroner, men forteller videre at kommunen vil ha et møte neste uke for å vurdere om det er behov for ytterligere sikkerhetstiltak.

Vurderer flere tiltak

- Vi skal ta en gjennomgang av tårnet og se om det er behov for andre tiltak. Jeg kan tenke meg at det vil være et slik behov. Da tårnet ble bygget monterte vi en gummimantel over en av innfestningene til de fire stålsøylene av tårnet. Vi vil vurdere å montere tilsvarende gummimantler på de resterende tre søylene.

- Hva vil eventuelt dette koste?

- Prisen ligger på cirka 50 000 kroner per søyle, så det vil da koste rundt 150 000 kroner om vi ender opp med å montere på alle tre.

LIVREDNING: Norges livredningsselskap viser hvordan man redder en person som holder på å drukne. Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Ikke farlig

Til Hamar Arbeiderblad sier en bestefar at han og barnebarnet var nær å drukne da de svømte ved tårnet tidligere denne uka.

- Etterpå sendte jeg en vennlig henvendelse til kommunen om hva jeg mener har forbedringspotensiale når det kommer til sikkerheten rundt tårnet, sier bestefaren til Dagbladet.

Arnesen i Hamar kommune sier han først ble kjent med denne historien via Hamar Arbeiderblad, og at han ikke ønsker å ønsker å kommentere den.

- Er det farlig å bruke tårnet?

- Nei, da hadde vi stengt det. Det viktigste av alt er jo sikkerheten. Tårnet har blitt brukt i hele sommer, og vi opplever det som et populært tiltak og en suksess, sier Arnesen, men tilføyer:

- Samtidig er det viktig at folk er bevisst at det er dypt rundt tårnet, og at de som benytter det kan svømme og vurderer egne svømmeferdigheter.