IDYLL: Det som tidligere var et idyllisk turområde i denne grønne enga i byen Frome midt i England, ligner nå mer på luftegården i et høysikkerhetsfengsel. Det har satt sinnene i kok hos mange av lokalbefolkningen. Foto: SWNS / NTB Scanpix
IDYLL: Det som tidligere var et idyllisk turområde i denne grønne enga i byen Frome midt i England, ligner nå mer på luftegården i et høysikkerhetsfengsel. Det har satt sinnene i kok hos mange av lokalbefolkningen. Foto: SWNS / NTB ScanpixVis mer

Millionær bygget gigantisk «fengselsgjerde» for å holde turgåere unna idyllisk eng

Har satt sinnene i kok hos lokalbefolkningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I den vanligvis så idylliske byen Frome i fylket Somerset midt i England, har en millionær skapt rabalder.

En eng, som i lokalmiljøet blir kalt Rodden Lake Stream-enga, har i lang tid vært et populært mål for lokale turgåere, skoleklasser og syklister, skriver lokalavisa Frome Standard.

I fjor samlet en interessegruppe inn over én million norske kroner for å kjøpe enga på en auksjon. Det hele endte med at de ble overbydd kraftig av den lokale forretningsmannen og nysatsende kjøttbonden Alan Brunt.

Gjerdet inn At millionæren punget ut over to millioner kroner for naturperlen, var ikke populært i utgangspunktet. Men lokalbefolkningen har jobbet hardt for at enga fortsatt skal være åpen for allmenheten.

Hunt ble imidlertid ikke noe bedre likt da han nærmest over natta hadde satt opp to gigantiske gjerder på tomta. Den snaut to meter høye og over 90 meter lange stålkonstruksjonen er lagd som en korridor for å holde folk og fe unna den populære enga.

Det massive stålgjerdet ser mer ut til å høre hjemme i et høysikkerhetsfengsel enn på en naturskjønn eng i Frome.

- Ødelegger naturen - Det som en gang var en eng som var en fryd å besøke og åpen for alle er nå et sperret og uhyggelig område, sier lokalpolitiker Pippa Goldfinger til avisa.

En interessegruppe i lokalsamfunnet frykter også for dyre- og plantelivet i området, som blant annet består av sjeldne villblomster.

- Dette viser at vi nok en gang etablerer landbruk som ikke tar hensyn til naturen rundt. Nå er  det sørget for at store maskiner lettere kan komme inn i området, og de som tror de kan ta en rolig spasertur langs en offentlig sti blir nå sperret inne av et ufyselig stålgjerde, sier økolog Sue Everett til avisa.

I går protesterte en rekke av innbyggerne på byggingen, og mener eieren burde tenke ut alternative løsninger til de massive stålgjerdene.

- Tragedien er at dette var et av de siste grønne områdene i byen. En grønn lunge for Frome som nå er tapt for alltid. Brunt vil ikke engang snakke med oss og vi er maktesløse, sier leder for demonstrantene, Ruth Knagg til Daily Mail.

Beitemark Eieren selv, Alan Brunt, har tenkt å sette ut kuer på enga, og sier han har satt opp gjerdet for å unngå hunder og folk på kjøretøy på enga.

- Hadde jeg brukt tre eller ståltråd, ville folk bare revet det ned. Sannheten er at turgåere har brutt seg inn på privat grunn i årevis. Hvis de hadde tatt godt vare på det, ville jeg ikke trengt et slik gjerde, sier Brunt til Daily Mail.

Han er også frustrert over at hundeeire lar hundebæsj blir liggende i område.

- Folk har også satt opp telt her og kjørt med mopdeder seint på kvelden. Det har vært forferdelig for de som bor i området, mener han.

En av de nærmeste naboene til enga er også fornøyd med ordningen, og mener Brunt er en redningsmann som har brakt fred tilbake til området.

- Det har vært godt å gå ut av døra de siste ukene og ikke bli møtt av hauger med hundedritt. Jeg blir heller ikke vekket klokka seks om morgenen av folk som smeller i bildørene sine, sier Jean Dredge til avisa.