Millionær lager minnested i Baneheia

Jon Sigurd Ottersen, mannen som utlovte en dusør på en million kroner for tips i barnedrapssaken, lager nå et minnested for Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen i Baneheia utenfor Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da det ikke kom inn noen avgjørende tips i drapssaken, trakk 62-åringen dusøren i forrige uke. Nå har han bestemt seg for å bruke pengene på et minnsted som skal døpes Banestedet.

- Navnet kan assosieres med både Baneheia og begrepet banesår, sier Jon Sigurd Ottersen til Fædrelandsvennen.

15 millioner

Han var den anonyme personen bak en dusør på en million kroner for tips i barnedrapssaken. Nå har han trukket dusøren, men står til gjengjeld fram som mannen bak et minnested.

Ottersen var god for over 15 millioner kroner ifølge likningen for i fjor. Han er også kjent i lokalmiljøet som tidligere politiker for Fremskrittspartiet.

- Dette er ikke én persons sak. Her kan alle som ønsker det bidra med noe. Det gjelder ikke minst politikere og byråkrater, sier Ottersen til Fædrelandsvennen.

Baneheia er i dag regulert til friområde, og Ottersen trenger politikernes velvilje for å få etablert minnestedet.

Steinbygning

Det er arkitekten Helge Rui som skal tegne minnestedet, i form av en liten steinbygning, noen benker og et lite bord.

- Banestedet er ment å være til stille ettertanke og refleksjon, sier Arne Bernt Paulsen, talsmann for drapsofrenes familier, til Fædrelandsvennen.

Ottersen håper minnestedet vil stå ferdig på årsdagen for drapet på Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen, 19. mai 2001.