EIERSKIFTE: Denne villaen i sørvest-England vil på denne tiden neste år ha fått ny eier. Foto: Millionaire Mansion
EIERSKIFTE: Denne villaen i sørvest-England vil på denne tiden neste år ha fått ny eier. Foto: Millionaire MansionVis mer

Millionær lodder ut luksusvilla og Rolls Royce for 120 kroner, men det er en hake

Utradisjonelt grep på boligmarkedet i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En anonym millionær har bestemt seg for at det er på tide å flytte fra villaen sin i nærheten av Tiverton sørvest i England. Men i stedet for å legge huset ut på markedet, har han tatt et noe utradisjonelt grep.

Han har valgt å gjøre huset til førstepremien i et eget lotteri.

Selv vil selgeren bare ta med seg en håndfull personlige eiendeler, mens huset, en Rolls Royce, flere hundre vinflasker og alle møblene følger med som premie. Det skriver The Telegraph.

I tillegg vil vinneren av lotteriet få 600 000 kroner, en traktor, en firhjuling og 600 lyspærer. Total verdi på premien er 35 millioner norske kroner.

120 kroner loddet

Hvert lodd vil koste omlag 120 kroner, og millionæren og familien ønsker å donere 20 prosent av inntektene til ulike veldedige formål.

Både Make-A-Wish Foundation, Røde Kors og Help For Heroes er på lista over organisasjoner som kan vente seg en pen slump penger når loddsalget stopper om et snaut år.

Selv sier huseieren, som har bodd der siden huset ble bygd på starten av 1990-tallet, at han og kona gjør dette «for å ha det litt gøy».

- Vi har hatt en flott tid i huset som vi har designet og bygget selv, men vi har to barnebarn som bor fire timer unna, og vi vil flytte nærmere for å se dem oftere, sier boligselgeren som ønsker å være anonym.

- Vil slippe maset

Han forteller videre at de vurderte å selge huset på vanlig måte, men kom fram til at dette var en artig måte å gjøre det på.

- Vi vil også slippe maset med å flytte alle eiendelene våre. Vi vil bare ta med oss klærne, de personlige eiendelene og familiebildene, sier han.

Huseierne har et håp om å selge 500 000 lotteribilletter før salget stenger, noe som vil gi omlag 60 millioner kroner.

Av disse vil 12 millioner kroner bli donert til veldedige formål, men paret vil fortsatt sitte igjen med 48 millioner - noe som er mer enn verdien på eiendommen.

Det må også nevnes at dersom det ikke blir solgt 500 000 billetter, vil vinneren i stedet vinne i underkant av 1,2 millioner kroner.

Bare britiske statsborgere kan delta i lotteriet, og man må svare på det som oppgis å være «et enkelt spørsmål» for å kjøpe lodd.