Millionær på lobbing

Etter at Finn Kristensen gikk av som statsråd, har han tjent millioner hvert år som informasjonsagent og konsulent i lobbyisme. Nå går han inn i kanskje det mest attraktive markedet for informasjonskonsulenter - energimarkedet - hvor han spisser et topptungt lag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ambisjonene er skyhøye. Sammen med tidligere energiminister i Finland Ulf Sundquist og Kreditkassens styreformann Harald Arnkværn har den tidligere statsråden i Gro Harlem Brundtlands regjering satt seg som mål å være med å omforme den nordiske kraftbransjen.

- Makt hadde jeg nok av før, og lille Finn har nok ikke så stor makt i dag - sånn alene. Men når mange innflytelsesrike mennesker opptrer sammen får de innflytelse over samfunnsutviklingen, sier Finn Kristensen til Dagbladet.

Lukrativ bransje

Samtidig som de politiske visjonene er store, er det også klart at energimarkedet er en av de bransjene hvor konsulenter har mest penger å hente.

Nå har ikke Finn Kristensen akutte likviditetsproblemer. Likningen viser at han har hatt en nettoinntekt på mellom 1,7 og 2 millioner kroner de tre siste årene.

Finn Kristensen karakteriseres som en av de mektigste informasjonsagentene i Norge. Som mange andre i samme bransje hentet han sin viktigste erfaring fra politikken.

I 1993 trakk han seg fra politikken og opprettet sitt eget konsulentfirma. Siden den gang har han hatt nok å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer