Millionær på Røkke-salg

TRONDHEIM (Dagbladet): Røkke-familiens gedigne hyttetun i alpinbygda Oppdal har, før det står ferdig, gjort en oppdaling til mangemillionær. Ungkaren Arild får 3,9 millioner for hyttetomta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tomta småbruker Arild Hagen i Oppdal selger til Kjell Inge Røkke, er på 8,2 mål. Grunneieren mottar dermed mer enn 475 000 kroner pr. mål innmark han selger til finansmannen fra Molde.

Dette er seks ganger mer enn en annen grunneier fikk for salget av Røkkes nabotomter for noen år siden, opplyser Opdalingen.

Fornøyd

- Jeg må vel si meg fornøyd med tomteprisen, sier Hagen til Dagbladet.

Men han lar seg ikke inspirere av Røkke til å bygge sitt eget hyttepalass for pengene:

- Jeg har det godt som jeg har det. Jeg vil prøve å få avkastning på pengene, og ellers leve som vanlig, fastslår den sindige småbrukeren, som også er saksbehandler ved landbruksseksjonen i Oppdal kommune.

Arild Hagen tror han har bidratt positivt til verdiskapningen i lokalsamfunnet med tomtesalget:

- Byggingen av Røkke-tunet gir mange arbeidsplasser, og med unntak av Røkke-familiens hyttenaboer, har reaksjonene fra lokalbefolkningen vært utelukkende positive, sier Hagen, som ikke sier nei takk hvis han blir invitert til innvielsesfesten av det storslåtte hyttekomplekset.

Etter det Dagbladet kjenner til skal de fleste bygningene stå klare ved årtusenskiftet.

Sju selskaper

Kjell Inge Røkkes hyttetun i Oppdal er et familieforetak, og prosjektet skal eies av sju ulike aksjeselskap. Røkke selv, foreldrene, søsteren, broren, sønnen, datteren og ekskona eier alle hvert sitt selskap.
- Dette er en hensiktsmessig måte å organisere eierforholdet på. Det er mest praktisk at hvert enkelt familiemedlem eier hver sin enhet, sier styreleder for hytteselskapene, advokat Ole Birger Giæver til Dagbladet.

Advokaten ønsker ikke å kommentere årsaken til dette eierforholdet ytterligere.

Gardsnavn

Fem av de sju aksjeselskapene har fått gamle, solide gardsnavn: Eldhuset, Kvennhuset, Masstu, Kårstuggu og Våningshuset. I et intervju med Opdalingen i august uttalte Kjell Inge Røkke: «Min familie og jeg har valgt å bygge oss et tun i Oppdal på grunn av naturen, beliggenheten og det vi oppfatter som oppdalskulturen. Vi har sett frem til å bli en del av dette på en positiv måte.»

Røkkes navnevalg gjenspeiler sannsynligvis ønsket om tilpasning til de lokale forholdene.