Millionær savnet

KRISTIANSAND (Dagbladet): Familien er alvorlig bekymret fordi en 64-årig millionær fra Bærum på seiltur fra Oslo til Ålesund ikke har gitt livstegn fra seg siden fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har heller ikke kommet meldinger om at noen har sett hans 46 fot store dobbeltmastede seilbåt «Mytilus II» siden den forlot Strömstad for i første omgang å krysse Skagerrak til Kristiansand. I går ble alle aktuelle båthavner langs sørlandskysten undersøkt i jakten på den forsvunne seilbåten.

Det har i perioder blåst opptil sterk sørvestlig kuling i Skagerrak.

Siste telefon

64-åringen skulle seile den flotte Korea-bygde Venus-seilbåten til sin sønn i Ålesund der skuta skulle ligge i vinter.

Før avreise avtalte 64-åringen at han hver kveld klokka 21.30 skulle kontakte broren for å gi beskjed om at alt var i orden.

- Jeg snakket med ham siste gang fredag kveld. Da befant han seg i Strömstad. Alt var vel. Min bror seiler stort sett den veien vinden blåser. Fredag kveld lå det an til at han skulle legge kursen mot Koster på vei over mot norskekysten igjen, sier den savnedes bror til Dagbladet.

Familien er svært bekymret for 64-åringen og frykter at det har skjedd noe galt:

- Enten er radioen om bord ute av funksjon, eller så er min bror ute av funksjon, sier broren.

Gir alltid beskjed

64-åringen har tidligere vært svært påpasselig med å underrette familien, ikke minst når han tidligere har søkt havn på grunn av dårlig vær.

Derfor er familien engstelig for at det har skjedd noe som gjør at 64-åringen ikke lenger er i stand til å gi livstegn fra seg.

Den savnede har kystskippereksamen og har 30- 40 års erfaring med seilbåter. I tillegg er han nylig førtidspensjonert elektroingeniør. Hvis noe av all elektronikken om bord skulle ryke, så ville 64-åringen vært bedre skikket enn noen til å få fikset utstyret.

Den savnedes bror opplyser at den store seilbåten er utstyrt med alt tenkelig sikkerhetsutstyr som overlevingsdrakt, sikkerhetsliner, redningsflåte, nødraketter, nødpeilesender, VHF-radio, GPS og selvfølgelig også GSM mobiltelefon.

I god fysisk form

- Jeg vet at min bror hadde fått anbefalt to havner på Hidra ved Flekkefjord. Disse er undersøkt, uten spor, opplyser broren.

- Min bror er i svært god fysisk form og hadde ingen betenkeligheter med å legge ut på turen til Ålesund, selv om det er langt på høsten. Den store båten vil ikke ha problemer med litt uvær, sier broren.

Båten har hvitt skrog og gråbeige overbygg. Det er uklart om skipsnavnet «Mytilus II» er malt på skutesiden. Båten har kallesignal LK2852 og har seilnummer 7063.

FORSVUNNET: Dette er den 46 fot store seilbåten som tilhører den 64 år gamle Bærumsmannen som er savnet.