Millionær slåss for Skopusser-Lars

Politiet har beslaglagt skopusserutstyret til narkomane Lars (30). Høyesterettsadvokat Paul Røer (84) er opprørt over at Lars nå må tigge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver morgen setter Lars (30) seg utenfor Norlandia Karl Johan Hotell. I snart ett år har han pusset sko og tjent pengene sine på ærlig vis. Det vil Oslo-politiet ha en slutt på og beslagla utstyret hans. Det er de næringsdrivende på Karl Johan som får bruke fortauet til salgsvirksomhet. Nå er tigging eneste alternativ for trettiåringen.

Brev til politimesteren

Høyesterettsadvokat Paul Røer fra Nesodden, som i skattelista står oppført med 6.6 millioner kroner i formue, ble så opprørt over behandlingen av Lars at han skrev et brev til politimester Arnstein Gjengedal.

- Jeg har lenge satt pris på Lars. Han er en av dem som har kommet skjevt ut. Men i stedet for å bare tigge forsøkte han å gjøre nytte for seg. Hvorfor må han fjernes? spør Røer.

- Storsamfunnet Oslo må tillate skopussere i gatebildet. Vi liker jo å omtale oss som byen med det store hjertet, sier Røer og ser ned på skoene sine.

- De hadde trengt en liten puss.

- Butikken er stengt, sier Lars.

- En ressursperson

- Jeg hater mest når folk spør hvorfor jeg sitter her. Hva tror de? At jeg sparer til noe? Det var hyggelig å pusse sko. Folk slo av en prat og ga et beløp de valgte selv. En blir kjent med mange, slike som Røer og kona hans. De er verd sin vekt i gull, sier Lars.

En skopusser blir regnet som selvstendig næringsdrivende. - Gatemusikanten oppi gata får stå i fred. Selv om han er helt forferdelig å høre på, sier Lars tørt.

- Lars er en ressursperson. Vi har oppfordret ham til å fortsette med skopussingen. Det er et morsomt, internasjonalt avbrekk i bybildet som våre kunder setter pris på, sier Norlandia Karl Johan Hotells direktør, Bjørn Hulaas.

TIL KAMP : - Du er til både glede og nytte for mange, sier Paul Røer (84) til Skopusser-Lars (30). To uker er gått siden politiet beslagla skopusserutstyret hans. Nå har de sendt brev til politimesteren og håper menneskelige hensyn går foran regelverket.