Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Millionær»-sms ulovlig

Lotteritilsynet mener Telenors sms-konkurranse «Vil du bli millionær?» er ulovlig. Tusenvis av innringere kan ha sløst bort pengene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor har de siste fem årene vært en «versting» som gjentatte ganger har fått beskjed fra Justisdepartementet om å følge opp sitt ansvar med hensyn til lovligheten av sine innringningstjenester. Nå får teleselskapet igjen kritikk, denne gang for å ha startet millionærkonseptet uten først å ha klarert lovligheten av det.

Lotteritilsynet oversendte tirsdag saken til Kulturdepartementet med en for Telenor klart negativ påtegning. Departementet skal i sin tur ta den endelige avgjørelsen om millionærspillets skjebne med bindende virkning.

Ikke noe skriftlig

- Dersom også departementet stempler SMS-spillet som et lotteri, vil vi umiddelbart fatte vedtak med pålegg om stengning, sier avdelingsdirektør Elna Berge i Lotteritilsynet til NTB. Hun opplyser at Telenor ikke har fulgt Lotteritilsynets anmodning om å gi en skriftlig redegjørelse før SMS-spillet startet.

- Vi har kun mottatt en telefon fra en representant fra Telenor, og det er ikke søkt om tillatelse.

Telenors advokater mener SMS-spillet ikke er i strid med lotteriloven.

500 til finale

Mobiltelefon-varianten av «Vil du bli millionær?» er laget over samme lest som det populære TV-programmet med samme navn. Men mens det på TV 2 ikke koster noe å delta, er startprisen 25 kroner via mobiltelefonen. Deretter koster det en krone per melding eller spørsmål. Dette er å betrakte som innskudd etter lotteriloven.

«Begynner du spillet nå kan du være millionær allerede på lille nyttårsaften», heter det i reklamen for SMS-spillet. De 500 som har svart rett på 15 spørsmål på kortest mulig tid, blir med i finalekampen om milliongevinsten.

Vil ha igjen pengene

Ifølge reglene kan Telenor-selskapet Djuice, som er operatør for SMS-spillet, «endre eller avslutte spillet fullstendig, på grunnlag av tekniske, kommersielle, juridiske og/eller andre årsaker». Djuice og andre involverte aktører i «Vil du bli millionær?» vil heller ikke påta seg ansvar for feil, kostnader, tap, avbrytelser eller andre forsinkelser som kan oppstå.

- Dersom spillet må avblåses fordi Telenor har brutt lotteriloven, må folk få pengene tilbake, sier en mann som har deltatt i SMS-spillet.

- Dette er en konkurranse man fort blir hekta på, og hvor hundrelappene er blåst bort før du vet ordet av det.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!