Millionær stjal mobil av 13-åring

En 52 år gammel Molde-millionær skal ha stjålet mobilen til en 13-åring - etter at guttens far nektet å betale en gjeld på 450 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Man stjeler ikke fra en 13-åring fordi faren skylder penger. Det er jo helt vanvittig, sier 13-åringens mor til Dagbladet.

Hun anmeldte forholdet dagen etter, og politiet vil nå forfølge saken overfor 52-åringen.

Sjokkert

Søndag ble guttens mor oppsøkt av 52-åringen, som skal være en venn av 13-åringens far. 52-åringen viste henne en mobilregning på 450 kroner, som han hevdet barnefaren skulle ha betalt, skriver Romsdals Budstikke.

Abonnementet var oppført i 52-åringens navn, og han krevde at moren betalte regningen. Moren nektet, og ba ham ta opp saken med eksmannen.

- Han godtok til slutt at jeg ikke ville betale, og oppførte seg ikke truende på noen måte, forteller moren.

Hun trodde saken da var ute av verden, og fikk sjokk da hun hørte hva sønnen hadde å fortelle.

Seinere på dagen skal millionæren ha ringt 13-åringen, og sagt han ville snakke med ham.

Da gutten satte seg inn i mannens bil, fortalte 13-åringen at han hadde fått ny mobil av faren til over 5000 kroner. Da skal 52-åringen ha bedt om å få se den, og rett og slett tatt den fra gutten.

- Når han ringer til mine barn, og gjør det han har gjort, er det grov trakassering. Jeg er sjokkert, og skuffet over at jeg må stå overfor en sånn situasjon. Det går bra med oss, men ringvirkningene kan bli at barna blir engstelige, sier den opprørte moren.

Benekter tyveri

52-åringen står oppført med en formue på nesten sju millioner for 2002, og en inntekt på 900000 kroner. Han blir trolig avhørt av Molde-politiet i dag.

Politibetjent Stig Lyngstad i Molde-politiet bekrefter at de har fått inn en anmeldelse av forholdet. Den 52 år gamle mannen har status som mistenkt i saken.

Overfor Romsdals Budstikke benekter 52-åringen anklagene om tyveri, og hevder at han ikke oppsøkte 13-åringens mor på søndag.

Dagbladet lyktes ikke i å komme i kontakt med mannen i går kveld.