Millionær stjal strøm

Luksushytta på Hafjell Panorama kostet for mye å varme opp, syntes den rike eieren fra Oslo. Dermed tyvkoblet han strømmen og stjal tusenvis av kilowattimer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Millionæren er nå bøtelagt med 10000 kroner, men har etter det Dagbladet får opplyst fra Gudbrandsdal politidistrikt, ennå ikke vedtatt boten.

Avslørt

Den 54-årige Oslo-mannen ble avslørt etter en stikkontroll fra netteieren Gudbrandsdal Energi (GE) i fjor. Hytta på fasjonable Hafjell Panorama er nemlig av en helt annen standard enn det beskjedne strømforbruket skulle tilsi. Dermed fattet man mistanke.

Brøt seg inn

Med namsrettens kjennelse i ryggen brøt GE seg inn i hytta - og avslørte at noen hadde tyvkoblet hovedstrømledningen. Dermed kunne eieren bruke gratis strøm for tusenvis av kroner.

- Slike tyverier forutsetter en viss innsikt i el-faget, og er svært sjeldne, sier administrasjonssjef Gunnar Gauksås i GE til Dagbladet.

Nyrike

Gauksås er ikke overrasket over at abonnenter fra øvre samfunnslag finner det bryet verd å tuske til seg kilowattimer.

- Mange nyrike er ikke så nøye på det.

Vinteren 2000 hadde 54-åringen båten sin i vinteropplag i Sandefjord. Heller ikke her gjorde han opp for seg: I mars i år ble han dømt til å betale marinaen 13147 kroner for å ha brukt båtplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer