Millionær-TV stoppes

Den svenske versjonen av TV2s seersuksess «Vil du bli millionær» stoppes med umiddelbar virkning. Den norske versjonen er til behandling i Justisdepartementet og kan lide samme skjebne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På et møte i dag bestemte den svenske Lotteriinspeksjonen at TV4 umiddelbart stopper sendingene av «Vil du bli millionær».

Svensk TV4 og Lotteriinspeksjonen har debattert saken den siste tida. Debatten har gått på om programmet er konkurranse eller lotteri. TV-kanalen og inspeksjonen har ikke kommet til enighet. Lotteriinspeksjonen mener at «Vil du bli milionær» er et lotteri og at TV4 dermed bryter loven. For å drive lotteri i Sverige må man ha tillatelse fra Lotteriinspeksjonen - det mangler TV4.

- Det er ikke store forskjeller mellom den norske og svenske definisjonen av et lotteri, sier underdirektør Anita Fjærem til Dagbladet.

- Vi har programmet til vurdering og departementet har gitt TV2 mulighet til å kommentere konseptet og de sidene av programmet som kan komme i konflikt med Lotteriloven. TV2 må levere sin vurdering innen 2. mars.

Det er tre kriterier som ligger til grunn for et lotteri. - Det skal være innskudd, mulighet for gevinst og gevinsten skal erverves ved trekning, gjetting eller en framgangsmåte som helt eller delvis gir en tilfeldig vinner, opplyser Fjærem.

TV4 kan endre formen på programmet for å få godkjennelse for videre sendinger, men det nekter engelskmennene som sitter på rettighetene til det svenske programmet. TV4 sitter dermed i en knipe.