Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Millionærsønn tiltalt for sjikane

Politiet mener sønnen til en profilert finansmann tok bilder av jenta (15) mot hennes vilje, og deretter bidro til å spre nakenbildet rundt i vennegjengen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 21 år gamle mangemillionærsønnen, som da var 19 år gammel, er nå tiltalt for skremmende eller plagsom opptreden. Politiet ila ham en bot på 6000 kroner, som han har nektet å vedta. Nå må han trolig møte i retten.

Bildet ble tatt da gutten holdt nachspiel på Oslos vestkant i oktober 2003. Sammen med en kameratgjeng hadde han invitert en rekke jenter. Kameraten hans og 15-åringen lå i senga - kun iført truse - da tiltalte kom inn og ifølge tiltalen rev vekk dynen og tok bilder av dem. Deretter skal han ha lastet bildene ned på sin bærbare pc.

Ungjenta ba om at bildene ble slettet og skal ha fått forsikringer om det. Noen uker seinere oppdaget hun at mange venninner og andre hadde fått et av bildene på MMS. Der var investorsønnens kamerat manipulert vekk.

Stygg tekst

Med MMS-bildet fulgte en tekst hvor hun omtales i svært lite flatterende ordelag. Jenta anmeldte forholdet til politiet i januar i fjor da hun oppdaget at det var distribuert til hundrevis av personer.

-  Vi mener tiltalte har bidratt til å distribuere bilder av jenta. Han nekter å vedta forelegget, og skal møte i retten i neste uke, sier politiadvokat Selma Ilyas i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Den tiltalte 21-åringen innrømmer at han må ta på seg noe skyld.

-  Synd at utfallet ble som det ble, og jeg vet at dette har vært en stor påkjenning for henne. Jeg var dum som lot pc-en min stå åpen slik at andre hadde tilgang, og er lei meg for at bildet er brukt på denne måten.

-  Det var overhodet ikke i mine tanker at dette kunne skje da jeg tok bildene. Men jeg har ikke spredd det videre, sier han til Dagbladet. Investorsønnen sa i går ettermiddag at han vurderer å vedta forelegget, fordi kostnadene ved å hyre inn advokat for en rettssak blir høyere enn å betale boten på 6000 kroner. Og seint i går kveld hevdet han at boten var vedtatt.

Nedbrutt

-  Jeg ser på dette som en alvorlig sak. Min klient er fortsatt svært nedbrutt og klarer nesten ikke å snakke om hendelsen, sier jentas bistandsadvokat, Thomas Klevenberg.

Han mener denne saken reiser viktige prinsipielle spørsmål i forhold til ansvaret for spredning av MMS-bilder. -  Det er ikke straffbart å ta et bilde hjemme, men krenkende ikke å sikre seg mot at bildene blir distribuert av uvedkommende, sier Klevenberg.

ADVOKAT: Thomas Klevenberg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media