Lønnsfesten i Oslo-skolen:

Millionanbud etter «mangel på kompetanse»: - Sjokkert

Utdanningsetaten inngikk i sommer en millionavtale om ekstern bistand til å følge opp leseprøver i grunnskolen. - Vi er sjokkert over at et rødgrønt byråd ikke selv ser hvor dumt dette, sier byrådets støtteparti. Byråd Thorkildsen varsler endringer - for andre gang på ei uke.

30 MILLIONER: Utdanningsetaten i Oslo og Marte Gerhardsen bruker store penger på konsulenter. Inga Marte Thorkildsen er politisk ansvarlig.
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet fortalte onsdag om millioncoaching i toppen av Utdanningsetaten i Oslo.

På 15 snaue måneder har etaten blitt fakturert 2,5 millioner på lederutvikling etter amerikansk modell. Coachingen kommer på toppen av avsløringer om lønnsfesten på direktørnivå i etaten som ansvarlig byråd Inga Marte Thorkildsen tidligere i høst sa manglet penger.

Dagbladet har fått tilgang på flere av fakturaene fra Leadership Pipeline Institute. De viser blant annet at etaten betaler 25 000 kroner for en dagssamling, og opp mot 20 000 kroner for en dag med «samtaler» knyttet til lederkursingen.

Avtaler med konsulentkjemper

Utdanningsetaten inngikk også rammeavtaler med tre store konsulentselskaper i fjor høst. Rammen på disse avtalene var 10 millioner.

Dette avdekkes gjennom innsyn i Doffin, den nasjonale kunngjøringsbasen for offentlige anskaffelser. Avtalen med Leadership Pipeline Institute kommer på toppen av dette.

Aktørene som vant konsulentkontraktene er kjente aktører i konsulentverden: Ernst & Young, Agenda Kaupang og Deloitte.

Manglet kompetanse

Dagbladet kan nå i tillegg fortelle at Utdanningsetaten så seint som i sommer inngikk en ekstern rammeavtale med UiO verdt opp mot 12 millioner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer