Millionavtale for TV2

LOS ANGELES (Dagbladet): TV2 har inngått en avtale med 20th Century Fox verdt et titalls millioner kroner årlig over en treårsperiode. Avtalen sikrer TV2 alt nytt materiale fra Fox, deriblant flere dramaserier og 225 filmer. Blant filmene er «Independence Day» og den nye Titanic-filmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samarbeid med dansk TV2 og svensk TV4 har gjort det mulig å spikre avtalen med Fox, som er en av Hollywoods - og dermed også verdens - største leverandører av TV-programmer.

Nesten halvparten av TV2s sendeflate er utenlandske programmer, og av disse stammer om lag 60 prosent fra USA. Det er den viktigste grunnen til at programdirektør Finn H. Andreassen har sett TV flere timer daglig siden han kom til TV-messa i Los Angeles forrige mandag.

Seriemester Bochco

- L.A. Screening er det viktigste markedet i verden for kjøp av TV-programmer, sier han.

En av de nye Fox-seriene som kommer, er «Total Security» av Steven Bochco, mannen bak serier som «Lov og rett i L.A.» og «Murder One». TV2 har også sikret seg en annen Bochco-serie fra CBS, «Brooklyn South». Det er en mer actionorientert og tøffere politiserie enn hans egen «NYPD Blue», som for øvrig fortsetter på TV2.

Andre serier som får en ny runde er «X-Files» (22 nye episoder), «Chicago Hope» og situasjonskomediene «Frasier», «Seinfeld» og «Venner for livet».

Blant dramanyhetene er det spesielt verd å merke seg «Ally McBeal», om en ung kvinnelig advokat. Serien er laget av en annen av de store seriemestrene, Bochcos tidligere assistent David A. Kelley, som også står bak «Chicago Hope» og «Sheriffen».

«The Visitor» kommer fra mannen bak «Independence Day», Roland Emmerich, og flyter på filmens utrolige suksess. Denne gangen handler det om en pilot som på mystisk vis vender tilbake til vår tid med overnaturlige evner.

225 filmer

TV2 viser hvert år om lag 150 filmer. Pakka fra Fox rommer 75 spillefilmer årlig, 25 nye og 50 fra det siste tiåret.

Foruten «Independence Day» (1996) er katastrofefilmen «Volcano» (1997), «Braveheart» (1995), «Alien IV» (1997), «Hjemme alene 3» (1997) og verdens dyreste film, «Titanic» (1997), blant titlene.

- Når får vi se det nye materialet?

- Seriene kommer allerede fra januar, men filmene vil nok drøye noe. Først skal de på kino, kjøpevideo, leievideo og betal-tv, sier direksjonssekretær Ivar Steen-Johnsen, som er sjef for TV2s sendeplaner.