Millionavtale hemmeligholdes

Foreningen Seniorsaken håper å få inn mer enn 20 millioner kroner i året fra nyvervede medlemmer. Hvor mye av kontingentpengene som vil havne i lommene til lotterikonge Thor Bjørn Lie og hans selskap Lottcon, nekter foreningens ledelse å fortelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både styreformann Kalle Lisberg og frontfigur Rolv Wesenlund avviser å lette på sløret. Vilkårene i avtalen de på vegne av foreningen har inngått med Thor Bjørn Lie - som også sitter i foreningens eget styre - forblir hemmelige.

- Det er en avtale til forretningsmessige vilkår som virker kloke for oss, sier Lisberg.

- Men hvorfor vil dere ikke fortelle hvor mye av medlemmenes penger som går til foreningen og hvor mye som går til Lottcon?

- Dette er bare et forsøk på mistenkeliggjøring fra Dagbladets side, sier Lisberg, og får full støtte av Rolv Wesenlund.

Gransker

Ingen av dem synes å oppfatte det som problematisk at de allerede har knyttet seg opp mot Lies lotteriselskap Lottcon. Lies selskap skal i første omgang verve medlemmer for Seniorsaken, seinere er det også aktuelt å starte opp et eget lotteri for foreningen.

Dagbladet beskrev søndag hvordan Lottcons eiere, familien Lie, de siste åra har tjent seg rike på å drifte lotterier til inntekt for veldedig arbeid blant trafikkskadde. Artikkelen har fått Lotteritilsynet på banen.

- Vi har gått inn i saken og selskapets regnskaper med full tyngde, forteller tilsynets direktør Atle Hamar. Han kan ikke si når granskingen avsluttes.

- Nei, regnskaper er tung materie, men våre økonomer på kontrollavdelingen er i gang med jobben.

Millioner i vente

Oppslutningen og interessen for Seniorsaken er ifølge foreningen stor. Mer enn 5500 medlemmer er allerede på plass - og tilstrømningen skal ha vært betydelig de siste dagene. «Målet er å bli større enn både Høyre og Arbeiderpartiet til sammen,» heter det i foreningens eget vervemateriell.

Dersom senioraksjonen lykkes med sin målsetting, betyr det en maktorganisasjon med mer enn 100000 medlemmer.

Årskontingenten for enkeltmedlemmer er satt til 250 kroner, familiemedlemskap koster 300 kroner. Med full måloppnåelse vil det med andre ord strømme inn godt over 20 millioner kroner i året til foreningen (og da har vi ikke engang nevnt at søsterorganisasjonen Ældre Sagen i Danmark har nesten fem ganger så mange medlemmer).

Skal videreutvikle

Men store inntekter i sikte til tross: ledelsen i foreningen vil ikke fortelle hvordan Lottcon skal lønnes for jobben. Tidligere har den konkurrerende organisasjonen Senior Norge takket nei til Lottcons tjeneste med begrunnelsen «altfor dyrt».

Thor Bjørn Lies egen knappe kommentar til avtalen han har inngått, er følgende:

- Det er en avtale til kost, som vi vil utvikle videre.

TAUSE: Seniorsakens frontfigur, Rolv Wesenlund, og styreformann Kalle Lisberg (t.v.) nekter å fortelle hvor mye de betaler lotterikongen Thor Bjørn Lie. Regnskapene fra Lies selskaper er for tida under gransking i Lotteritilsynet.