Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Millionbot for prissamarbeid og hvitvasking

Entreprenørkonsernet Kruse Smith AS er ilagt et forelegg på 1 million kroner for ulovlig prissamarbeid og hvitvasking av penger. I tillegg får konsernet inndratt nesten 1 million kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lovbruddene skjedde i forbindelse med en anbudsrunde om en kontrakt med Norske Shell om ilandføringsanlegget for naturgass ved Kollsnes utenfor Bergen i 1993. Kontrakten var verdt over 100 millioner kroner.

- Bevisene var entydige. Her har man forsøkt å skjule utbyttet av straffbare handlinger ved å utskrive uriktige fakturaer, noe som rammes av hvitvaskingsbestemmelsen i straffeloven, sier førstestatsadvokat Elisabeth Roscher i Økokrim til Fædrelandsvennen. Hun viser til at ansatte i involverte selskaper har kommet med innrømmelser i den alvorlige saken.

Kruse Smith har bestemt seg for å godta forelegget.

- Vi erkjenner ikke straffskyld, men vil ha saken ut av verden, sier selskapets styreformann Peter J. Moe til Fædrelandsvennen. (©NTB)