Millionbot og tiltale mot Veireno-sjef etter søppelkrisa i Oslo

Mens søppelet hopet seg opp i hovedstaden, brøt selskapet loven. Nå må daglig leder Johnny Enger i retten.

TILTALT: Jonny Enger, tidligere eier av Veireno, er tiltalt for flere brudd på arbeidsmiljøloven. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
TILTALT: Jonny Enger, tidligere eier av Veireno, er tiltalt for flere brudd på arbeidsmiljøloven. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Øst politidistrikt har tatt ut tiltale for en rekke brudd på arbeidsmiljøloven mot Johnny Enger, tidligere daglig leder i søppelskapet Veireno. Politiet mener Enger har brutt loven på en rekke punkter under «særdeles skjerpende omstendigheter», ifølge tiltalen.

Selskapet som eide Veireno, VT-gruppen, har fått et forelegg på 5,3 millioner kroner. Enger er styreleder i VT-gruppen. Enger avviser tiltalen og forelegget, opplyser hans advokat.

Enger og hans selskap ble kjente navn i offentligheten etter at Veireno tok over innhenting av søppel i Oslo i oktober 2016.

Kort tid etter hopet uhentet søppel seg opp i store deler av hovedstaden og klagene strømmet inn til kommunen. Problemene fortsatte utover i 2017.

Avslørte lovbrudd

1. februar 2017 avslørte Dagbladet over 2000 tilfeller av brudd og avvik fra arbeidsmiljøloven i selskapet på få måneder.

Utgangspunktet for avsløringen var et stort datasett med interne timelister i Veireno, som avisa mottok og analyserte. Blant funnene var at selskapets 180 ansatte hadde jobbet over 13 000 timer overtid. Det forelå også flere hundre brudd på hviletidsbestemmelsene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer