Millionbot til eBay

Tapte mot veskegigant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nettstedet eBay ble i dag dømt nedenom og hjem i det franske rettsvesenet.

Etter å ha blitt dømt for å auksjonere bort falske designvesker må nettstedet betale en kjempebot på 38,6 millioner Euro, eller drøye 310 millioner norske kroner til designergiganten Louis Vuitton , skriver Reuters.

Dette skjer bare en måned etter at eBay hadde forrige runde i det franske rettsvesenet, hvor nettstedet tapte mot motehuset Hermes. Den gangen måtte eBay betale 20 000 Euro, 160 000 norske kroner i bot for å ha auksjonert bort falske designervesker.

I dag mistet eBay retten til å selge flere kjente parfymemerker. Christian Dior, Kenzo, Givenchy og Guerlain blir nå forbudte auksjonsobjekter på nettstedet, skriver AFP.

Retten beordret også eBay til å legge ut hele dommen på de engelske og franske nettsidene i løpet av de nærmeste tre ukene.

Ledelsen i LVMH som står bak Louis Vuitton sier seg fornøyde med dagens dom.

- Dette er et stort gjennombrudd på grunnlag av prinsippene i saken og beløpet vi ønsket, sier Pierre Gode til AFP.

Han betegner rettens avgjørelse som viktig for moteindustrien og den beskytter merker som anerkjennes som en viktig del av den franske arven.

Verdens største nettauksjon svarte på dommen med å anke på stedet.

DØMT FOR Å HA SOLGT FALSKE VARER: Dette er andre gangen på en måned at eBay blir dømt og må betale erstatning for å ha auksjonert bort falske luksusvesker.
VANT I RETTEN: Louis Vuitton knuste eBay i retten.