Millionbot til pisseprinsen

Kong Haralds hissige firmenning får 4 millioner i bot for urinering, kjeftebruk og voldtektstrusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prins Ernst August av Hannover, ble i dag forelagt en bot på 4 millioner kroner etter å ha slått lens offentlig og skjelt ut en kvinnelig redaktør.

Den hardtslående tyskeren, som er gift med prinsesse Caroline av Monaco, må ut med pengene fordi han truet en kvinnelig redaktør i bladet Bild-Zeitung med vold og seksuelle overgrep.

Bild hadde nemlig trykket bilder av prinsen mens han tisset på veggen til den tyrkiske paviljongen under verdensutstillingen i Hannover i fjor.

«Prins Piss»

Prins Ernst August, eller «Prins Pryl» som han kalles etter å ha banket opp journalister flere ganger, fikk et nytt tilnavn: «Prins Piss». Hans oppringning til den kvinnelige redaktøren ble tatt opp på bånd. På spørsmål om hva kona Caroline syntes om bannskapen, svarte han at hun satt ved siden av og nøt den.

- Min kone ville nok ha uttalt seg tre ganger så bedritent som du eller jeg, sa han ifølge Dagbladet den gangen.

Ernst August er også kjent for å ha angrepet fotografer med paraply, og han ble bøtelagt med 5 millioner kroner da han mishandlet eieren av et diskotek i Kenya. Han måtte betale over 3 millioner kroner etter å ha sparket en kvinnelig fotograf på låret.

I tillegg skal han ha ropt «rasshøl» sju ganger til en østerriksk politimann i 1999.

Svigermors drøm

Ernst August har ikke bare veik blære og kort lunte, men også en imponerende lang stamtavle. Han er overhode for Tysklands eldste kongehus, og var fyrstinne Grace av Monaco sin favoritt til å gifte seg med datteren Caroline på slutten av 70-tallet.

Caroline giftet seg i stedet med den 17 år eldre playboyen Philippe Junot. De ble separert etter to år. Carolines andre ektemann, Stefano Casiraghi, døde tragisk i 1990. Først i 1999 fulgte Caroline sin mors vilje og giftet seg med Ernst August, men det spørs om ventetida har fart godt med drømmeprinsen.

(NTB)

UROKRÅKA: Prins Ernst August er noe mindre folkekjær enn sin norske firmenning.Arkivfoto: SCANPIX/AP