Millionbot til Selmer etter tunnelbrann

Selskapet Selmer ASA må betale 3 millioner kroner i foretaksstraff etter brannen i Bragernestunnelen i Drammen i fjor hvor tre personer mistet livet, og 17 andre ble skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndigheten har siktet Selmer for overtredelse av en rekke bestemmelser i arbeidsmiljøloven fordi Selmer ikke hadde foretatt tilstrekkelige risikoanalyser i forbindelse med sveisearbeidet som endte med eksplosjonsbrannen ved innløpet til tunnelen 29. juni i fjor. Påtalemyndigheten mener det var en systemfeil som førte til ulykken hvor tre personer ble drept, og 17 ble skadet.

Selmer straffes for å ha oppbevart en container med 80 kilo sprengstoff, tennere og fenghetter ulovlig inne i tunnelen. Fra sveisestedet løp det en ventilasjonskanal av brannfarlig PE-skum med kraftig innsug av luft fram til containeren med sprengstoff og tennere.

- Vi fikk forelegget nå i kveld og skal vurdere det grundig. I vurderingen kommer vi til å ta hensyn til at vi nå ønsker å legge denne saken bak oss, sier informasjonsdirektør Leo Nygænen i Selmer til NTB mandag kveld.