Millionbøter i vente for russerfartøy

Norsk kystvakt holder vakt til bøtene er klare i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De to russiske fartøyene som ligger oppankret ved Bjørnøya under oppsyn av norsk kystvakt, kan vente bøter i millionklassen.

Sysselmannen kommer med sin reaksjon i morgen - alt tyder på at dette blir en prøvesak i kjølvannet av bråket med tråleren «Elektron».

Tråleren «Kaptein Gorbatsjov» fra Murmansk og omlastingsskipet «Dimitrij Pokramovitsj» fra Arkhangelsk ligger for anker med KV «Narvik» og KV «Svalbard» som vakter.

Assisterende sysselmann Rune Bård Hansen hadde i ettermiddag ikke fått respons på kravene om at rederiet må stille henholdsvis to og tre millioner kroner i garanti før de får seile videre.

- Etter at myndighetene i vår skjerpet kravene til reaksjon for brudd på Svalbard-lovgivningen, har det bare vært en større sak. Under «Elektron»-saken fikk en annen russisk tråler 500 000 kroner i bot for overfiske. Da hadde den ulovlige lasten en verdi på 650 000 kroner - de to fartøyene ved Bjørnøya har ulovlig fangst for flere millioner kroner om bord, sier Rune Bård Hansen til Dagbladet.no.

Sysselmannen regner med å ha bøtene klare i morgen. Hvis rederiene ikke aksepterer garantikravene, må fartøyene ligge til Nord-Troms tingrett har avgjort en begjæring om hefte i tråleren og omlastingsskipet.

Foto: Kystvakten
Foto: Kystvakten Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer