Økonomisk ulikhet:

Millionby i krise: - En fornektelse

Byen tok affære etter at barn sa de måtte hoppe unna bæsj på vei til skolen. Men det bakenforliggende problemet er mye mer alvorlig.

TELTBY: Dette bildet ble tatt i sommer og viser en av de mange teltbyene som vokser fram i San Franciscos gater. Foto: Jeff Chiu / AP Photo
TELTBY: Dette bildet ble tatt i sommer og viser en av de mange teltbyene som vokser fram i San Franciscos gater. Foto: Jeff Chiu / AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

borgeEt paradoksalt fenomen preger San Franciscos gater. I USAs rikeste by finner du store mengder avføring fra hjemløse som ikke har noe annet sted å gå - eller gjøre fra seg. Dette melder AP.

Byen er et mekka for tech-giganter som Google, Facebook og Apple. Også nye selskaper strømmer til: Pinterest, Uber og Slack er de siste gigantene som har utløst nok en bølge av nyrike.

San Francisco har nok av jobber, men ikke hjem.

Et gjennomsnitt på 80 000 hjem har blitt bygget hvert år det siste tiåret. Langt unna de 180 000 hjemmene som må bygges hvert år for å være i stand til å holde tritt med befolkningsveksten fram mot 2025, ifølge The Wall Street Journal som har hentet tallene fra statlige kilder.

Knapphet av boliger får ringvirkninger, og boligprisene har skutt til værs. Det har også antall hjemløse.

En karikatur av velstand

Etter myndighetenes opptelling av hjemløse i byen i år, ligger tallet på 9784. Det er en økning på 30 prosent fra 2017.

Men ifølge den lokalkjente Ahmed Al Barak er det bedre på gatehjørnet der han driver butikk nå, enn det var i fjor. Området han jobber i er at av San Franciscos røffeste nabolag. Brukte kanyler, avføring og hjemløse som har tatt seg til rette på gata er hverdagskost.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer