Tørke i India:

Millionby i krise: Går tom for vann

Den indiske storbyen går tom for vann. Satelittbilder viser at ett av vannreservoarene har forsvunnet på ett år.

NÅ: Slik så Puzhal-reservoaret i Chennai ut 15. juni 2019. Foto: Copernicus Sentinel-2 Satellite Image/Maxar Technologies via AP
NÅ: Slik så Puzhal-reservoaret i Chennai ut 15. juni 2019. Foto: Copernicus Sentinel-2 Satellite Image/Maxar Technologies via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den indiske millionbyen Chennai lider av alvorlig vannmangel. Byens reservoarer og innsjøer er uttørket og brønnene er tomme.

Som mange andre steder i India, er Chennai avhengig av det årlige monsunregn for sine vannbehov. Men det har vært lite regn de siste to årene.

- Hvis regnet svikter igjen dette året, vil Chennai være ulevelig, sier Sekhar Raghavan, direktør for regnsenteret i Chennai, ifølge Washington Post.

«Day zero»

Men Chennai er ikke den eneste byen i landet som opplever vannmangel. Rundt halve India står overfor en drikkevannskrise ettersom monsunregnet har sviktet, skriver India Today.

Avisa viser til en rapport som slår fast at «day zero» for 21 indiske byer vil komme neste år. «Day zero» er dagen hvor disse byene vil være tomme for grunnvann.

- I år er det Chennai. Men Bangalore, Hyderabad og Delhi står overfor liknende vannmangel, sier Samrat Basak, vannekspert ved instituttet for verdensressurser i India, ifølge Washington Post.

Chennai er hjem til rundt ni millioner mennesker. De tre øvrige byene er til sammen hjem til rundt 60 millioner mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer