Millionbyks for Mr. Iceman

Kule tall for isbitfabrikk.

BITER SAMMEN: Ifølge avisen Glåmdalen har isbitkonge Jack Stensland søkt kommunen om tillatelse til oppføring av tilbygg. Overfor Finansavisen vil han ikke si noe om tallene. Foto: Silje Sundt Kvadsheim / Finansavisen.
BITER SAMMEN: Ifølge avisen Glåmdalen har isbitkonge Jack Stensland søkt kommunen om tillatelse til oppføring av tilbygg. Overfor Finansavisen vil han ikke si noe om tallene. Foto: Silje Sundt Kvadsheim / Finansavisen.Vis mer

(Finansavisen): Pilene peker i riktig retning for isbitprodusenten Mr. Iceman. Resultatet før skatt på tre millioner kroner er det høyeste noen gang.

Omsetningen passerte ifølge Finansavisen for første gang 20 millioner kroner, og vokste med 22 prosent, som er den kraftigste økningen siden 2014.

Planlegger utbygging

- Tanken hadde vært der lenge. Som ungdom likte jeg ikke øl, og på fester var det mye lunkne drinker. Jeg tenkte da at det måtte være et marked for isbiter, men det kunne man ikke kjøpe ferdiglaget i butikk, uttalte daglig leder og eneeier Jack Stensland til Finansavisen i 2013.

Sommeren 1999 fikk han en avtale med noen 7-Eleven-butikker der han fikk sette ut små frysere. I dem plasserte han poser med isbiter.

Har tjent penger hvert år

Siden 2006 har selskapet hatt vekst i omsetningen samtlige år med unntak av to, skriver avisen.

Selskapet har også tjent penger hvert år, og hatt en resultatmargin før skatt på mellom 5,2 og 25,4 prosent.

- Nå har vi funnet en formel som fungerer. Det selges stadig mer is i dagligvarer og kiosker, sa Stensland til avisen.

Overfor Finansavisen har ikke Stensland noe å si om tallene.

«Takker for din henvendelse. Jeg melder pass», skriver han i en epost.

Andre økonominyheter:

Kan tape mot boligeiere på Ullern - igjen
Tidligere fotball-lege lokker med «svevende» peis og ber om 43 millioner

Myrseth fant ny favoritt - anbefaler seks aksjer