Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Millionene ruller inn for Wordfeud-gründer

Nå sikter han mot USA - med et bilspill.

GENERERER MILLIONER: Wordfeud, som er inspirert av Scrabble, har blitt en millionsuksess.
GENERERER MILLIONER: Wordfeud, som er inspirert av Scrabble, har blitt en millionsuksess. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Håkon Bertheussen sier til E24 at han egentlig ikke bruker så mye tid på Wordfeud. Men det ser ikke ut til at millionene stopper av den grunn.

For fire år siden lanserte han det Scrabble-inspirerte spillet, og inntektene har ikke latt vente på seg. Bertheussen har de siste to årene hatt inntekter på over 50 millioner kroner på spillet. Inntektene beløp seg på 26 millioner, ned 28,6 millioner kroner fra 2012.

Resultatet før skatt i 2013 endte på 20,7 millioner kroner.

- Vi forventet at spillet skulle holde seg populært, tidligere år tatt i betraktning. Resultatet  er egentlig som forventet, sier 31-åringen til E24.

Nytt spill Bertheussen opplyser til Dagbladet at to millioner spiller Wordfeud daglig på verdensbasis. Men selv om Wordfeud-suksessen nå ruller og går av seg selv, nyter ikke Bertheussen late dager i trønderhovedstaden. I stedet er han i gang med å utvikle et nytt spill, som skal lanseres i løpet av 2014.

- Det jeg kan si er at det er et bilspill. Likheten fra Wordfeud er at man spiller mot andre spillere, forteller Bertheussen til Dagbladet.

Han forteller at spillet vil bli lansert på senhøsten, og at det det vil bli satt i gang en markedsføringskampanje.

- Vi håper på å få spillet til å gjøre det godt i USA, og vi blir å rette markedsføringen blant annet mot det amerikanske markedet ved for eksempel annonser i andre spill og i Wordfeud i USA, sier han.

Ny leilighet
Bertheussen tjener på annonser i spillet og inntekter fra appsalg. Inntektene stammer fra selskapet Bertheussen IT som nordlendingen opprettet i 2012, og i dag er eneeier i. Pengene skal ha kommet godt med.

Ifølge Adresseavisen svidde han av 10,8 millioner kroner på en leilighet på Nedre Byåsen i Trondheim. Bertheussen er opprinnelig fra Tromsø, men studerte ved NTNU i Trondheim og har blitt værende i byen etter studiene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!