Millioner av amerikanere går en usikker fremtid i møte

- En fremtid jeg ikke kan akseptere for USA, sier Obama fra talerstolen i Ohio.

OBAMA I OHIO: President Barack Obama talte i dag til en avgangsklasse med politirekrutter i Colombus, Ohio. Takket være Demokratenes stimuleringspakke har politirekruttene en jobb å gå til.   Matt Sullivan/Getty Images/AFP
OBAMA I OHIO: President Barack Obama talte i dag til en avgangsklasse med politirekrutter i Colombus, Ohio. Takket være Demokratenes stimuleringspakke har politirekruttene en jobb å gå til. Matt Sullivan/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Nye tall viser til en fortsatt økende arbeidsløshet i USA, men i Ohio talte Barack Obama til en avgangsklasse som har fått reddet sine jobber takket være stimuleringspakken.

- Vi har store utfordringer fremover, sa Obama fra talerstolen i Colombus, Ohio.

Den amerikanske presidenten hadde møtt opp på avgangsseremonien til en klasse med nyutdannede politimenn i Ohio.

Fikk jobbene reddet av krisepakken
De 25 politibetjentene kunne uteksamineres fredag, som en direkte følge av den nylige godkjente krisepakken på 787 millarder dollar.

- Takket være denne krisepakken, så kan historier som den vi feirer her i dag i Colombus, snart skje over hele landet, sa Obama da han kunngjorde fordelingen av 2 milliarder dollar til det amerikanske rettsvesenet.

Avgangsklassen fikk i januar beskjed om at det ikke ville være noen tilgjengelige jobber grunnet budsjettkutt i staten. Takket være nye midler så er politirekruttene sikret jobb ut 2009, melder CNN.

- Jeg trenger ikke fortelle denne avgangsklassen hvordan det er å vite at din jobb kan bli den neste til å ryke. For inntil en uke siden så var det fremtiden dere gikk i møte. En usikker fremtid millioner av amerikanere i dag må takle. Vel, det er en fremtid jeg ikke kan akseptere for USA, sa Obama fra talerstolen.

Håper på å skape millioner av jobber
Bare det siste halvåret har 3,3 millioner amerikanere mistet sine jobber, og arbeidsløsheten er på 8,1 prosent. Det høyeste tallet arbeidsløse siden 1983.

President Obama forklarte at han var sikker på at krisepakken på 787 millarder doller vil hjelpe til å snu de økonomiske nedgangstidene så snart alle midler er blitt fordelt.

Demokratene satser på å skape mellom 1 og 3 millioner jobber de neste to årene med sin stimuleringspakke.

Obama kommenterte også de mange kritikerne til krisepakken i sin tale fredag kveld, han påpekte at det er alle lederes ansvar å handle til det gode for fremtide generasjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer