Millioner av bilder beslaglagt i overgrepssak

Trolig det største i Norge noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgrepsbilde-beslaget i saken mot 48-åringen fra Fosen, er trolig det største i Norge noensinne. Beslaget omfatter ifølge politiet millioner av bilder.

Fosen-saken er allerede beskrevet som den største overgrepsbilde-saken i Sør-Trøndelag politidistrikt. Trolig er den også den største i Norge, skriver Adresseavisen.

Etterforskningsleder Roy Hoøen fra Fosen lensmannsdistrikt opplyste tidligere i juni at beslaget av overgrepsmateriale hos den siktede 48-åringen inneholdt millioner av bilder og tusenvis av filmer.

I mars ble en mann (33) fra Stord dømt til to års fengsel i det som trolig er den største overgrepsbilde-saken som er behandlet i norsk rett til nå. Mannen var i besittelse av minst 600.000 overgrepsbilder og 9.000 filmer, går det fram av dommen fra Sunnhordland tingrett.

Som følge av etterforskningen mot 48-åringen, har en rekke flere personer blitt siktet for besittelse av overgrepsmateriale. Fredag ble en 34 år gammel trønder, som knyttes til sakskomplekset, varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett.

Han skal ha voldtatt et 12 år gammelt barn. I et videoopptak, som ble funnet på PC-en til en medsiktet i saken, kan man se at barnet har bind over øynene og ørene, ifølge kjennelsen fra Oslo tingrett. 34-åringen og den medsiktede skal ha planlagt overgrepet, og det var den medsiktede som filmet hendelsen. 34-åringen har erkjent forholdet.

(NTB)