- Millioner av jobber i grønn økonomi

FN lanserer multimedisinen mot finanskrise, matkrise og klimakrise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): FNs miljøprogram UNEP lanserer i dag et initiativ til hvordan finanskrisa, klimakrisa og fattigdomskrisa kan løses samtidig.

- Å mobilisere og fokusere den globale økonomien mot investeringer i ren teknologi og naturlige infrastrukturer som skog og jord er den beste veien til virkelig vekst, sier UNEP-direktør Achim Steiner i en pressemelding. Initiativet har fått navnet New Green Deal, og spiller på Roosevelts slagordet fra den gang da en delvis ny økonomi kom ut av de harde tredveåra.

Tiltakspakke

- Vi må se krisen som en mulighet til å gjenskape økonomien. Ut av the New Deal kom trygdeordninger, velferdsstater og Verdensbanken. Ut av en grønn økonomi kan det komme millioner av arbeidsplasser, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim, som var med på lanseringen av UNEPs grønne initiativ i dag via video.

UNEP frykter at satsingen på klima og fattigdom vil komme i skyggen av finanskrisa. Med den grønne løsningen ønsker FN-organet å motvirke dette ved å vise hvordan satsing på miljøvennlige industrier kan gi nye arbeidsplasser og hvordan flere munner kan mettes ved bærekraftig bruk av jordas ressurser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer