Millioner av kvinner verden over demonstrerer mot Donald Trump: - Dette er dråpen

Markeres i Oslo, Bergen og Trondheim, men marsjen mot Washington er ikke anti-Trump, lover arrangøren. 

LAR SEG IKKE KRENKE: Så langt har tusenvis av kvinner samlet seg til demonstrasjoner i Japan, Australia og Belgia. Dagen etter innsettelsen av Donald Trump som ny president i USA er det ventet at hundretusener vil samles i protest over hele verden. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag skal millioner av mennesker verden over marsjere sammen i protest mot Donald Trump for å kreve respekt for kvinners rettigheter.

Ideen til «Womens March on Washington» stammer fra Theresa Shook på Hawaii, og så dagens lys 8. november i fjor, samtidig som Trump vant valget. Siden er arrangementet spredd til over 60 land, deriblant Norge.

Flere tusen nordmenn ventes å marsjere mot Washington i Oslo, Bergen og Trondheim lørdag ettermiddag for å vise «solidaritet med våre amerikanske søstre», slik det heter i arrangementet på Facebook.

- Trump var dråpen

I likhet med idehaver Shook, presiserer den norske arrangøren at dette ikke er en direkte protest mot Trump, men en markering for å støtte kvinnesaken generelt.

- Valget av Trump er dråpen som begeret til å renne over. Det er mye som skjer i verden som gjør oss kvinner bekymret. For oss handler dette ikke om Trump, men om å stå opp for verdiene vi ønsker å se mer rundt oss. Det handler om likestilling, mangfold, inkludering og å ta vare på den ene planeten vi har, sier Brit-Agnes Sværi til Dagbladet, initiativtaker for «Womens March on Washington Norway».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer