Millioner evakuert på Cuba

De som ikke evakuerer på Cuba risikerer å bli arrestert. I natt ble Cayman Islands orkanen Ivans offer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mens folk på Jamaica rydder opp etter den ødeleggende orkanen, forbereder kubanerne seg på å stå imot det kraftige uværet. Det er utstedt orkanvarsel for hele den vestlige delen av Cuba.

Livredde

Cubas leder, Fidel Castro sier myndighetene har gjort alt de kan for å forberede øya på møtet med orkanen Ivan. Den har fått tilnavnet «den grusomme», etter at over 50 mennesker er død som følge av orkanens herjinger.

- Alle på Cuba er redde. Det ser ut som dette kan bli riktig ille, sier Maria del Carmen Boza (65) til BBC.

Cubanere er kjent for å følge myndighetenes ordre, men mange vil ikke forlate sine hjem fordi de frykter plyndring når orkanen forlater kommunist-staten.

Myndighetene har advart at de som ikke følger de beskjedene de får, risikerer å bli pågrepet av militære eller politi. Det er først og fremst de som bor i de øverste etasjene i bygninger i hovedstaden Havana som evakueres. Myndighetene frykter at hustak blir revet av, og da er de som bor i toppetasjene som er mest utsatt.

I Havana finnes det flere underjordiske ganger som Castro fikk bygget for flere år siden i forbindelse med den kalde krigen. Disse gangene vurderes nå brukt til å evakuere mennesker i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer