Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Millioner i ubrukt verftsstøtte

Næringsdepartementet blir sittende igjen med rundt 250 millioner kroner i ubrukt verftsstøtte fra i fjor, skriver Sunnmørsposten. Norske skipsverft har fått langt færre kontrakter om bygging av skip.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare rundt halvparten av det Stortinget bevilget til støtte ble utbetalt.

På fjorårets statsbudsjett var det satt av 515 millioner kroner til verftsstøtte. Med en redusert støttesats på 7 prosent regnet Stortinget med at det i fjor ville bli kontrahert skip ved norske skispbyggerier for rundt 8 milliarder kroner.

Nå viser det seg at den samlede verdien av kontrakter som ble inngått i fjor blir et sted mellom 3,5 milliarder og 4 milliarder kroner.
I 1997 ble det inngått kontrakter for 16 milliarder kroner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling