FN advarer om pandemien:

- Millioner kan være i fare

Delta-varianten herjer i flere land over hele verden. Nå er FN bekymret for at forhastede gjenåpninger kan føre til flere dødelige mutasjoner.

GJENÅPNING: I Storbritannia planlegger statsministeren Boris Jonson å gjenåpne landet senere i juli. Nå får han kritikk fra flere helse-eksperter. Foto:Justin Tallis/ AFP/ NTB
GJENÅPNING: I Storbritannia planlegger statsministeren Boris Jonson å gjenåpne landet senere i juli. Nå får han kritikk fra flere helse-eksperter. Foto:Justin Tallis/ AFP/ NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Covid-19 har nå tatt livet til over fire millioner mennesker i hele verden, ifølge coronatall fra Johns Hopkins University. Et globalt kappløp mellom vaksiner og stadig nye mutasjoner av viruset finner nå sted.

Derfor advarer FN nå om hvordan tida framover kan se ut for verden – med flere mutasjoner og flere dødsfall.

- Pandemien er tydeligvis langt fra over. Mer enn halvparten av ofrene (for pandemien, red. anm.) har dødd i år, skriver FN i en uttalelse.

Det totale tallet over mennesker som har mistet livet, er omtrent det samme antallet mennesker som er drept i kriger over hele verden siden 1982, ifølge tall fra Institutt for fredsforskning i Oslo (PRIO).

- Mange flere millioner er i fare dersom viruset får spre seg som ild i tørt gress, skriver FN.

- Jo mer det sprer seg, jo flere varianter ser vi – varianter som er mer smittsomme, mer dødelige og mer sannsynlig å undergrave effektiviteten av de nåværende vaksinene, skriver FN.

- Et farlig punkt

Også WHO advarer også om å ikke undervurdere hvilken fare delta-varianten utgjør. Samtidig etterlyser han en større vilje til å bekjempe pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer