Millioner løper nakne ut i Ganges-elva

I dag er den helligste dagen i hindufestivalen Ardh Kumbh Mela.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundrevis av askedekkede hellige menn løp nakne ut i Ganges før daggry for å markere starten på den helligste dagen i en stor hindufestival.

Over 20 millioner mennesker ventes fredag å ta badet som hinduer mener redder dem ut av reinkarnasjonssirkelen som de må gjennomgå på grunn av sine synder.

Bare onsdag og torsdag kom fem millioner pilegrimer til byen Allahabad ved Ganges i det nordlige India. De fleste kommer med tog og buss.

Ardh Kumbh Mela-festivalen arrangeres midtveis mellom de to viktige Kumbh Mela-festivaler, som finner sted hvert tolvte år.

Innen festivalen er over 16. februar ventes 70 millioner mennesker å ha badet i Ganges.

Samtidig så rammes festivalen av en tragedie. Over 60 personer ryktes å ha druknet på vei hjem fra festivalen, opplyser politiet.

Ulykken skjedde da en overfylt båt kantret og sank mens den krysset en elv i delstaten Andhra Pradesh.

66 personer, blant dem 36 kvinner og barn, er savnet og fryktes å ha omkommet, opplyser politisjef K. Srinivas Reddy. 13 personer er reddet opp av elven i live.

HELLIGE MENN: Under den 45 dager lange festivalen, renser de hellige mennene seg med aske og i vannet i Ganges. Foto: SCANPIX/AP
HELLIGE MENN: Under den 45 dager lange festivalen, renser de hellige mennene seg med aske og i vannet i Ganges. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Dykkere og helikoptre gjennomførte i dag søk etter de savnede.

(NTB)

Millioner av mennesker samler seg langs breddene av Ganges under feiringen.
LANGS BREDDEN: Deltakerne sover langs elvebredden i på vente av morgen og å dyppe seg i elven i dag, som er den helligste dagen under festivalen.
70 MILLIONER: I løpet av festivalen regner man med at 70 millioner mennesker deltar, og 20 millioner dypper seg i den hellige elven.