Corona:

Millioner på flukt med corona-smitte

Syklonen over India skaper nytt skrekkscenario.

ØDELEGGENDE: Her rammer syklonen «Yaas» fastlandet på østkysten av India med en fart på mellom 140 og 155 kilometer i timen. Video: Privat. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den tropiske syklonen Yaas slo over land på østkysten av India onsdag med fart og sprengkraft på mellom 140 og 155 kilometer i timen.

For et år siden tok en syklon av tilsvarende styrke nær 100 menneskeliv i samme region i Bengalbukta - i delstaten Odisha (42 millioner innbyggere) sør for 15-millioners byen Kolkata (Calcutta).

Forrige uke tok en syklon på vestkysten av India 155 menneskeliv.

Sykloners kraft svekkes etter noen timer over land, og de materielle massakrene blir åpenbart direkte. Også antallet døde, savnede og skadde blir avdekket i løpet av noen dager.

Men neppe denne gangen.

Ny fiende

En ny og usynlig fiende skaper et nytt og enda mer skremmende fryktbilde i tillegg: Corona-virus og covid-19-smitte.

Indiske og internasjonale medier rapporterte før syklonen slo inn over land, at mellom 1,2 og to millioner mennesker bosatt tett på havet hadde evakuert eller flyktet i skjul.

Det var forutsigbart at bølger og vindstyrke langt over orkan styrke ville ødelegge hjemmene.

Og østkysten ved Indiahavet og Bengalbukta - inkludert syklonrammede Odisha - er hardt rammet av viruset og infeksjonene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer