Lønnsfesten i Oslo-skolen

Millioner på hodejegere: - Idiotisk

Omorganisering og oppbemanning av direktører i Oslo-skolen kostet flesk, viser tall Dagbladet har fått tilgang på. Samtidig klager byråd Inga Marte Thorkildsen på pengemangel i skolesektoren hun styrer.

KONSULENTHJELP: Marte Gerhardsen, utdanningsdirektør i Oslo, har brukt åtte millioner på konsulenter ifm omorganisering og oppbemanning av direktører.
Foto: Hkon Mosvold Larsen / NTB
KONSULENTHJELP: Marte Gerhardsen, utdanningsdirektør i Oslo, har brukt åtte millioner på konsulenter ifm omorganisering og oppbemanning av direktører. Foto: Hkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kunne i går fortelle at flere direktører i Utdanningsetaten har fått økt millionlønnen sin betydelig den siste tida.

Mens lærerne er bedt om å vise moderasjon i kriseåret 2020, fikk flere direktører lønnsvekst på over 10 prosent i august i år.

Enkelte direktører har fått oppjustert millionlønna med over 100 000 kroner, en lønnsoppgang på 14,7 prosent.

Det er i dag 28 direktører i Utdanningsetaten i Oslo - alle med lønn på over 1,1 millioner kroner.

Millioner til konsulenter

Dagbladet kan nå fortelle at Utdanningsetaten også har brukt millioner på konsulenthjelp og hodejegere den senere tida.

I forbindelse med en omstridt omorganisering etter tidligere utdanningsdirektør Astrid Søgnens avgang, hyret etaten Ernst & Young.

Prislapp: 6,6 millioner kroner.

«I tillegg til å kartlegge oppgaver og ansvarslinjer, har de også bidratt i vurderingen av ulike organisasjonsmodeller», oppgir ansvarlig byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) en skriftlig forklaring om pengebruken Dagbladet har tilgang på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer