Millioner samlet inn:
- Enormt

Det er opprettet en innsamling for å hjelpe familien til Torjus (7), som ble funnet død forrige uke. Pengene renner inn fra tusenvis av givere.

OMKOM: Familien er takknemlig for omtanken fra andre etter at Torjus Seland (7) ble funnet død. Foto: Privat
OMKOM: Familien er takknemlig for omtanken fra andre etter at Torjus Seland (7) ble funnet død. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Tirsdag 17. oktober ble Torjus Seland (7) funnet død i Vigeland i Lindesnes etter over to døgn med leting etter gutten.

Like etter funnet ble det opprettet en innsamling på Spleis. Målet er å samle inn penger til familien, som kan brukes til «begravelse og uforutsette utgifter».

- Torjus ble brått tatt vekk fra foreldre, søsken, familie og venner tirsdag 17. oktober. Lokalsamfunnet lette og lette, men skogen tok han, heter det i beskrivelsen til innsamlingen.

I skrivende stund er det samlet inn over 2 760 000 kroner. Med det har de over 13 000 giverne allerede nådd målet, som i utgangspunktet var å samle inn 500 000 kroner i løpet av 30 dager.

- Ønsker å hjelpe

Kristin Opsahl opprettet innsamlingen, og skriver at pengene overføres til familien. Hun har ikke svart på Dagbladets henvendelser.

- Venner ønsker å hjelpe familien med støtte så det ikke blir en større bekymring økonomisk. Bedre enn et blomsterhav som forsvinner er å hjelpe med å gjøre bekymringene mindre for familien, står det i beskrivelsen.

PREGET: Politistasjonssjef i Mandal Bernt Mushom sier at hele Norge holdt pusten under leteaksjonen der Torjus Seland (7) ble funnet død. Video: NRK.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Til VG sier familiens talsperson Fredrik Nuland Fedog at hilsningene og omtanken fra andre setter seg hos familien.

- Det er forståelse for at det kan være noen som kan relatere seg til deres situasjon og kanskje ikke har fått mulighet til å bidra praktisk som nå viser sin omsorg på denne måten, det blir satt enormt stor pris på, sier han til avisa.

- Det er kommentarene som følger. Tallet og beløpet setter seg ikke, men kommentarene som følger med er med å få dagene til å gå nå, uttalte Fedog til Dagbladet lørdag.

Nuland Fedog sier at familien er vant med å støtte andre, og at de nå selv opplever å motta enorm støtte og omsorg fra mennesker rundt seg.

- Det er enormt å se volumet på hjelpen som kommer og kvaliteten på hjelpen som er til stede.

- Takknemlige

Torjus var på jakt med far og søster da han kom bort fra dem. Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at 7-åringen døde av nedkjøling i løpet av mandag 15. oktober.

Gutten ble funnet ved 16-tida tirsdag 16. oktober.

- Familien er uten sidestykke enormt takknemlige for innsatsen i søkene og funnet av Torjus, sa Nuland Fedog til Dagbladet lørdag.

Foreldrene, Gunn Anita og Inge, er lettet over at Torjus ble funnet.

- Det er en familie på fem som er igjen. De er i dyp sorg. Torjus etterlater seg tre søstre på 9, 16 og 18 år, fortalte Nuland Fedog.

Torjus beskrives som en sprudlende gutt som har vokst opp med gårdsliv og natur.

- Torjus var en sprudlende, kreativ, nysgjerrig og meget fantasifull sjuåring, sier Nuland Fedog.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer